divendres, 26 d’abril del 2013

Esmorzar dels Armats

El passat diumenge dia 21, es va dur a terme el tradicional esmorzar dels armats al pati de l’Hort del Rector.
Com de costum i a partir de les 8 del matí, un grup de persones han començat el trasllat de tot el material des del nostre local fins a Santa Maria i mica en mica s’ha anat organitzant tot.
El degoteig de gent que anava arribant ha estat constant i s’han anat organitzant les tasques mentre uns miraven i els altres feien i a l’inrevés.
Botifarres, cansalada, carxofes, tot anava passant per les graelles, mentre es preparaven les amanides i es distribuïen les taules.  
Si a quarts de deu, taules i cadires ja estaven a punt i les botifarres es començaven a coure, a quarts d’onze tothom ja era a taula a punt per començar a gaudir del menjar i d’una bona estona.
En total ens hem reunit una vuitantena d’associats, més que l’any passat i esperem que menys que l’any vinent, que hem gaudit d’un temps magnífic. Enguany també ens ha acompanyat el sr. Joaquim Fernàndez, regidor de cultura.
Tot seguit un recull de fotografies de Francisco Ruiz i Jordi Romagosa.



I el proper acte, el Sopar Social el dia 4 de maig.

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

divendres, 19 d’abril del 2013

Dinar a Corró d'Avall

El diumenge dia 14 es va dur a terme el dinar de germanor dels participants al Pessebre Vivent de Corró d’Avall. Els amics de Corró l’han organitzat per agrair la feina desinteressada que ha desenvolupat tota la gent que participa en aquesta tradició. 
Una vegada més, el bosc de l’església de Santa Eulàlia, ha estat el punt on s’han muntat taules i cadires i s’ha preparat la tradicional carn a la brasa.
El dia ha acompanyat perfectament i tot el grup assistent hem passat una bona estona tot comentant com van anar les dues representacions del passat desembre. Ho podeu veure aquí.  

Algunes fotografies de la jornada.



Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

diumenge, 14 d’abril del 2013

II Trobada d'Armats de les Comarques Barcelonines - Martorelles 2013

Amb motiu dels 30 anys de la creació l’any 1983 de la Confraria Armats de Martorelles, el passat 6 d’abril ens hem desplaçat fins a la veïna població del Vallès, per participar en la IIa Trobada d’Armats de les Comarques Barcelonines, organitzada per la colla amfitriona per a commemorar l’efemèride.
Una formació de 57 armats, més el personal de logística i alguns acompanyants hem sortit de Mataró als voltants de les dues del migdia i un cop arribats al lloc de concentració i sortida de les agrupacions participants, l’escola Simeó Rabassa, hem descarregat material i ens hem distribuït mentre teníem un ull mirant constantment al cel.
Una pluja de poca intensitat, però persistent, semblava voler-nos esguerrar la desfilada, però malgrat això la gent anava canviant-se per estar a punt. La pluja s’ha esvaït i totes les agrupacions s’han concentrat al pati de l’escola per a fer una fotografia de conjunt.
En aquest punt ha començat la desfilada sortint en primer lloc els Armats de Martorelles com a colla amfitriona, els han seguit els Estaferms de Badalona, la Centúria Romana de L’Hospitalet de Llobregat,  els Armats de Manresa, els Armats de Mataró i els Armats de Sant Vicenç dels Horts.



Després d’un recorregut per diferents carrers del poble, al començament de l’Av. Piera i aprofitant unes escales prou grans, cada agrupació s’ha fet una fotografia de grup.
La desfilada ha continuat per l’Av. Piera i totes les agrupacions han passat pel davant de la zona de presidència i de públic, on els Armats de Martorelles feien el passadís d’honor, per a concentrar-se, uns carrers més avall, i donar pas a l’exhibició de cadascuna de les agrupacions.
La nostra col·laboració ha estat el Quadre de l’Optíada Juvenil i el Combat de 3 de les Seccions de Llança.
Un cop finalitzades les evolucions totes les agrupacions ens hem dirigit de nou a les escoles per canviar-nos i anar al lloc del sopar.
La carpa, al davant de la Capella de Sant Domènec, ha estat el lloc on s’ha dut a terme el sopar de germanor, que ha estat molt animat i participatiu. En el decurs de l’acte, els organitzadors han fet entrega del recordatori de la trobada a diferents representants institucionals i altre personalitats. Per part de Mataró l’ha rebut el nostre regidor de Cultura, el sr. Joaquim Fernàndez, que juntament amb la seva senyora, ens han acompanyat en aquesta sortida. A continuació s’han repartit els obsequis per a les diferents agrupacions participants. Per la nostra part, hem ofert als Armats de Martorelles el bust d’un soldat romà amb una placa al·legòrica de l’efemèride.
Els nostres associats, M. Teresa Pons, Rita Minguillon i Amadeu Llinàs, ens han fet tot un seguit de fotografies de la desfilada.  (Antic àlbum web de Picasa, no disponible des de que Google va cancel·lar l'aplicació. En reproduim un recull)

Curiosament l’any que es recuperava l’agrupació dels Armats de Martorelles, a Mataró començàvem les representacions de l’auto Sacramental que després ha esdevingut la Passió que actualment representem.
Des dels Armats de Mataró volem reiterar la nostra felicitació als Armats de Martorelles i fer-la extensiva també a la resta d’agrupacions amb les que hem compartit aquesta segona trobada que esperem que tingui continuïtat. Enhorabona.
 
 

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

dilluns, 8 d’abril del 2013

Més imatges de la Passió 2013

Algunes fotografies de les representacions del dia 17, fetes per l’armat Roger Benítez.








dimecres, 3 d’abril del 2013

IIa Trobada de les Comarques Barcelonines

La Confraria La Santa Espina Armats i Vestes de Martorelles enguany es troba d’aniversari. Commemoren els 30 anys d’activitat continuada des de la recuperació de la seva tradició l’any 1983.

Com a commemoració organitzen la IIa Trobada de les Comarques Barcelonines, a la qual els Armats de Mataró hem estat convidats.

Us adjuntem el cartell commemoratiu, la salutació de la Junta i del Capità Manaia, horaris i agrupacions participants.





Enhorabona i fins dissabte.

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia