diumenge, 5 de març del 2017

Renovació de les llances


Aquesta temporada 2017, els Armats de Mataró estrenarem llances noves. No hi ha dubte de que no es podria entendre la presència de soldats romans a les processons catalanes, sense aquest element tan característic com és la llança. 

Històricament tenim documentada la presència de llances i alabardes des del segle XVIII, segons els cànons estètics de les diferents èpoques, però sempre presents juntament amb els timbals i bombos.

Darrerament el propi desgast d’aquest material havia anat reduint el nombre de llances disponibles, motiu pel qual s’ha decidit des de Junta, refer totes les llances fins a un nombre que ens permeti equipar totes les seccions i tenir-ne de reserva per a imprevistos. 


Per tant s’han comprat algunes puntes de llança noves, s’han comprat més càpsules metàl•liques per a la part inferior (les que ens permeten fer el pas de “fangar”) i els pals de fusta. Els pals actuals amb les seves càpsules serviran pels assajos de la formació.

Com podeu veure ja s’està treballant amb força a fi i efecte de que tot estigui a punt per a la nostra primera sortida a la Selva del Camp i la resta d’actes de la temporada. 

 
Però com que tot té un procés, aquest dissabte passat un grup de socis hem estat treballant al pati del nostre local, donant les capes de vernís per enfosquir els pals. Són els primers passos per anar millorant la nostra estètica de cara a les activitats que desenvolupem per a tota la ciutat.

A les diferents fotografies podeu veure als companys Gonzalo García, Joan Rovira, Dídac Benítez, Eloi Turà, Javi Plaza, Joaquim Valls, Mario Martínez, Francisco Cortés, Kevin Cortés i Jordi Romagosa, en plena feina.


(Fotografies: Judith Cortés)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada