diumenge, 12 de març del 2017

Visita a Selva del Camp i Presentació Cartell Setmana Santa

Ja fa uns mesos que comentàvem la visita que vam fer als Armats de la Selva del Camp, per assistir a la primera reunió informativa sobre la XXI Trobada de les Comarques Tarragonines. El temps va passant i la data del 2 d’abril ja la tenim a l’horitzó més proper. Per aquest motiu es va convocar una segona reunió el passat dissabte dia 11 pel matí, per a representants de totes les agrupacions que tenen previst assistir-hi.
Una representació de la Junta formada per Rafel Llibre, Joan Rovira, Dídac Benítez, Joaquim Valls, Francisco Cortés, Mario Martínez i Jordi Romagosa s’ha desplaçat des de Mataró fins aquesta població del Baix Camp.
A la sala d’actes del Castell de Paborde, edifici que va ser durant segles la residència senyorial dels prefectes de Tarragona i els seus arquebisbes, ens vam reunir representants de les 25 agrupacions d’armats, juntament amb els responsables de la Congregació de la Puríssima Sang de la Selva, així també com el seu alcalde Josep Masdeu, que ens va donar la benvinguda a tots.



A continuació M. Lluïsa Garriga en representació de la Congregació, va adreçar-se a tots els assistents per anar explicant els darrers detalls de la trobada. En primer lloc es va repartir a cada agrupació el dossier amb informació de la trobada, llocs d’aparcament, llocs on canviar-se i itinerari i horaris previstos. També hi havia els diferents elements distintius que hauran de portar els vehicles que facin el desplaçament dels assistents. A continuació va anar explicant els detalls dels diferents apartats, tot responent a diferents preguntes del públic.
La part final va ser la del sorteig de la desfilada, de manera que les agrupacions no surtin en ordre alfabètic sinó aleatori. L’agrupació de la Selva del Camp ho farà en primer lloc com a organitzadors i a continuació Mataró i Tarragona com a agrupacions convidades, que són les úniques que no van entrar en el sorteig.



Acte seguit es va fer un esmorzar conjunt, moment aprofitat per a parlar amb els altres responsables de les trobades compartides i de la feina que suposa portar endavant una activitat com la nostra.
Com a punt i final es va fer un recorregut parcial pels diferents carrers de la desfilada i dels edificis on les diferents agrupacions podran canviar-se.



Ara ja ens pertoca a nosaltres acabar de posar fil a l’agulla de cara a que la nostra participació sigui lo més lluïda possible per la deferència que han tingut en convidar-nos a una celebració tan important per a la Congregació.

Cartell Setmana Santa 2017


Un dels actes que enceta la Setmana Santa de Mataró, és la presentació del Cartell, enguany a càrrec de la Confraria de la Coronació d’Espines.



L’acte s’ha desenvolupat al diumenge dia 12 a la 1 del migdia, a la parròquia de Sant Simó, amb la presència de representants de les Confraries, Germandats i Armats, l’alcalde de Mataró sr. David Bote i el regidor de Cultura sr. Joaquim Fernàndez, i familiars i amics de la Setmana Santa de Mataró.
L’acte ha estat conduït per Hector López que ha anat introduint les diferents intervencions de l’acte. En primer lloc Mn. Josep Joan Badia, rector de Sant Simó, ha donat la benvinguda als assistents. A continuació la soprano Rosa Canal ha cantat el fragment de Maria Magdalena de l’òpera rock Jesucrist Superstar. Seguidament Cristian Pérez, president de la Coronació, ha adreçat també unes paraules de benvinguda donant una pinzellada al programa d’actes que també ha vist la llum avui. A continuació Sandra García, presidenta del Crist de l’Agonia i en representació de la Comissió ha destacat diferents actes que formen part de la varietat recollida en el programa d’enguany. Seguidament la tradicional projecció de fragments de vídeo i fotografies dels actes de temporades anteriors conjuntament amb fragment dels diferents evangelistes. 

Cristian Pérez, de la Coronació d'Espines

L'alcalde David Bote

A continuació, Mònica Torralba, dissenyadora del cartell, ha explicat breument la simbologia del conjunt del cartell i dels seus elements, enguany la corona d’espines i els claus. Tot seguit ha estat el torn de Mn. Àlex Marzo, consiliari de la Comissió de Setmana Santa, que ha destacat en el seu parlament que la Setmana Santa de Mataró és un punt de trobada entre totes les persones que l’organitzen i la ciutadania. Seguidament ha tancat els parlament l’alcalde de la nostra ciutat, el sr. David Bote, que ha destacat la sort que té la ciutat de tenir una Comissió de Setmana Santa que representa a tots, la pròpia diversitat de la nostra Setmana Santa i el regal del do de la fe que es manifesta en tots els actes que s’organitzen. Ha posat punt i final a l’acte, la cançó “Em dónes força”, interpretada per Rosa Canal. Com cloenda s’ha pogut gaudir d’un refrigeri a la sortida de l’ermita.


Mataró, doncs, ja té cartell anunciador de la Setmana Santa 2017.


(Fotografies: Rafel Llibre, Dídac Benítez, Francisco Cortés i Joaquim Valls)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada