diumenge, 23 d’abril del 2017

Divendres Sant

El divendres va apuntar amb una temperatura i condicions de ple estiu la qual cosa feia preveure una sortida tranquil·la des del punt de vista de la climatologia. El primer acte del dia és la Recollida del Sant Crist, acte que ja fa 28 que es va iniciar amb el nostre retorn a la processó del divendres. L’acte, que sempre s’ha fet a partir de les 6 de la tarda, enguany s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, fent les seccions de llança el Combat de 3 per a tots els assistents. Amb la cerimònia de la primera càrrega del Crist, la formació ha fet el camí envers Santa Maria per a participar a la Processó General.

A l’hora prevista les paraules del consiliari de la Comissió Mn. Àlex Marzo i del rector de Santa Maria Mn. Segimon, han donat la benvinguda a tots els assistents a l’acte central de la Setmana Santa. Seguidament, el Capità Manaia ha demanat autorització per a començar la processó i a continuació s’ha adreçat a la porta de Santa Maria, que es trobava tancada, on ha donat tres cops amb l’espasa per obrir-la i que comencessin a sortir els Armats. 


La processó ha seguit el seu recorregut habitual fins a la plaça de Santa Anna, on els Armats han fet l’Estrella com a acte final. No hi ha hagut la connexió que va existir a la Processó Nit de Silenci i malgrat els quadres desenvolupats als llocs previstos (Encreuaments, Combats de 2 i 3, Fletxa i Estrella), algun quadre més que es va afegir a petició i alguns moments d’espera, en cap moment la resta de passos han ajustat el seu desplaçament.

Amb l’evolució de la Biga, l’Estrella i les paraules de Mn Miras, ha finalitzat a la Plaça de Santa Anna la nostra participació en la Processó General del Divendres Sant. Comencem a treballar per a la temporada vinent.


(Fotografies: Mireia Romagosa, Gemma Romagosa i Quim Molina)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada