INFORMACIÓ

dijous, 27 de desembre del 2018

Actes Nadal 2018_2

Comentàvem en el darrer article la participació dels Armats més petits i alguns adults, al Pessebre Vivent d'Argentona. Aquí teniu un recull de fotografies de la seva participació en aquest pessebre que ha estat visitat per unes 2000 persones.  










Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dijous, 20 de desembre del 2018

Actes Nadal 2018

La temporada 2019 ja està en funcionament i les activitats del Nadal ja es van desenvolupant. Aquest passat cap de Setmana s’han dut a terme les representacions del Pessebre Vivent de Corró d’Avall, en la que ha estat la seva 21a edició. Un total de 14 Armats han participat en les representacions dels dies 15 i 16 de desembre a les escenes del Pretori i l’Edicte d’Empadronament. A més un altre grup de 8 persones de l’entitat ho han fet com a figurants. Ja són 9 anys seguits duent a terme aquesta col·laboració.

Grup d'Armats a Corró








El següent pas és una novetat d’enguany. Des del Pessebre Vivent d’Argentona ens han convidat a participar a les seves representacions dels propers dies 22 i 23. El fet diferencial d’aquesta participació és que per primer cop intervindran els més petits dels Armats, vestits amb les seves cuirasses, acompanyats d’un petit grup d’adults.

El mateix dia 23 començaran les representacions dels Pastorets en la seva 103a temporada. Una participació que també porta 9 anys seguits acompanyant al Centurió que llegeix l’Edicte d’Empadronament al començament del 3r acte.

Finalment i aquest any sí, es torna a representar el Pessebre Vivent d’Òrrius, els dies 29 i 30 de desembre que també gaudirà de la participació d’un grup d’Armats en el seu campament romà.  

No hem d’oblidar que totes aquestes activitats són gràcies a l’esforç i a la col·laboració d’un bon nombre de socis/ies i a la tasca que desenvolupen els organitzadors dels diferents esdeveniments i que ens atorguen la seva confiança al convidar-nos a participar-hi com a Armats i figurants.



•    Pessebre vivent d’Argentona. Dies 22 i 23 de desembre, de 2/4 de 7 a 2/4 de 10 del vespre. Entrada: aportació 3 €.



•    Pessebre vivent d’Òrrius. Dies 29 i 30 de desembre a les 7 del vespre.



•    Pastorets de Mataró. Horaris i dies de representació a la seva Web.

  

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dijous, 13 de desembre del 2018

En record de Josep Maria Herrero Vidal

Desfilada a Tarragona 2008
Avui, dijous 13 de desembre, ens ha deixat una de les persones més veteranes i entranyables de la nostra entitat, en Josep Maria Herrero Vidal. “L’Herrero”, tal i com l’anomenàvem tots, ha estat de ben segur un referent de la nostra historia més propera i també, sens dubte, un company, un amic i un bon armat.

Nascut l’any 1937, va començar com a Armat l’any 1954 durant la seva joventut, junt amb altres Armats ben coneguts com Salvador Maspoch, Xavier Pelaez i Josep Vallmajor, essent durant molts anys de les persones de més edat en participar a les desfilades.

Durant aquests més de seixanta anys com a soci, sempre va estar directament vinculat a les seccions de llança, com a Soldat i com a Decurió, i les darreres temporades que va acompanyar-nos ocupava un lloc més destacat com a portant del Bastó de Comandament o Pergamí. Molts també el recordarem quan al Divendres Sant ens acompanyava com a enllaç amb la resta de confraries, vestit amb túnica llarga negra i amb l’escut dels Armats brodat. Li dèiem “Mossèn Herrero”.

A l'esquerra Josep M. Herrero, en una imatge dels anys 50. L'acompanyen J.M. Ximenes, Josep Vallmajor i Xavier Pelàez.
 
Des de les Setmanes Santes dels anys 50 i després de la recuperació de l’any 1981, són moltes les desfilades que han comptat amb la seva presència, tant a Mataró com a Sant Andreu de Llavaneres, així com a diferents trobades d’Armats i Manaies.

Josep M. Herrero, primer per l'esquerra com a Decurió, a Llavaneres el 1982
 
Integrant de la Junta directiva durant molts anys i en diverses etapes, va treballar en molts aspectes envers l’entitat. D’una banda com a tresorer, secretari, representant dels Armats, i una de les seves facetes més destacable, que va ser la de gestionar i mantenir la documentació i l’arxiu de l’entitat. Dins d’aquest àmbit va contribuir en iniciatives com la “Comitia”, un escrit que s’enviava als socis via correu electrònic, on constava informació de l’entitat i les seves activitats. Dins d’aquesta línia i amb el naixement de la Revista dels Armats, va coordinar la secció de l’Armat Sènior, on recollia les vivències d’un company que ja no desfilava, i que a la darrera edició va ser ell qui va explicar-les. També ha estat col·laborador habitual amb diferents escrits i recopilant la memòria de les temporades. Cal remarcar també la seva tasca de recerca d’informació de la resta de grups d’Armats i Manaies de Catalunya, confeccionant un primer recull de dades de contacte de la resta d’agrupacions.

Josep M. Herrero, segon per la dreta, a Montserrat el 1988
 
Com a soci també va viure els moments difícils de finals dels seixanta i la dècada dels setanta, com ara la supressió de les processons, la custodia del material dels armats, la recerca d’un local social, etc. així com altres moment emblemàtics com la recuperació de les desfilades, la visita a Montserrat el 1988 i a Roma el 2008, l’accés al nou local de la presó, la trobada d’Armats a Mataró el 2004 etc. moltes d’elles viscudes en primera persona com a conseqüència de la seva tasca dins de les diferents juntes directives.

Fou Banderer d’Honor l’any 2001 i premi Arnat l’any 1984.

A la dreta, Josep M. Herrero com a representant dels Armats. Setmana Santa 2006

Vagin des d’aquí els nostres condols per a tota la seva família. Descansi en pau.

El funeral tindrà lloc el divendres dia 14 de desembre a les 10 del matí al tanatori de Mataró.


(Fotografies: Arxiu Armats)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dimecres, 28 de novembre del 2018

Comença la Temporada 2019


Us agradaria sortir d’Armat ?
Us agradaria sortir o col·laborar a la Passió ?
Us agradaria fer-vos socis dels Armats de Mataró ?
Us agradaria participar a les activitats que duem a terme per Nadal i Setmana Santa ?
 

Comença la nova temporada i ens acostem als actes tradicionals del Nadal, on els Armats col•laborem des de fa uns anys en diferents activitats. Enguany la previsió és participar a:
  • Pessebre vivent de Corró d’Avall. Dies 15 i 16 de desembre, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre. Informació
  • Pessebre vivent d'Òrrius. Dies 29 i 30 de desembre a les 7 del vespre. Informació
  • Pastorets de Mataró. Horaris i dies de representació a la seva Web.
Un cop entrat l’any nou ens acostarem als actes centrals de la temporada 2019. Pel que fa a les activitats típiques que organitzem o col•laborem durant la Setmana Santa, les previstes són:
  • Processó del Prendiment. Tindrà lloc el diumenge 14 d'abril del 2019.
  • Dijous Sant, 18 d'abril. Amb els tradicionals actes de: Recollida de la Bandera, l´Homenatge a la Ciutat i la Processó Nit de Silenci.
  • Divendres Sant, 19 d'abril. Amb els actes tradicionals de la Recollida del Sant Crist i la Processó General.
  • La Passió. Tindrà lloc els dies 12 i 13 d'abril.
Però formar part dels Armats de Mataró és quelcom més que sortir a desfilar a les processons. És mantenir tradicions que formen part de les nostres arrels com a cultura i com a poble. Per això tenim tot un seguit d’activitats i feines on no ens sobren mai ajuts. Per tant el vostre granet de sorra com a soci o col•laborador és més important del que penseu.

Us agradaria, doncs, participar en mantenir viva una tradició centenària que és Patrimoni Cultural de la Ciutat de Mataró des de l’any 2002 ?

Podeu fer servir les “Dades de Contacte” i preferiblement el correu electrònic armatsdemataro@gmail.com i el full d’inscripció de “Vull fer-me soci” i contacteu amb nosaltres el més aviat possible.



Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dissabte, 20 d’octubre del 2018

Mataró X Càritas 2018 - la diada

Membres de la Comissió de Setmana Santa
 
Avui dissabte es desenvolupa a l’entorn de la Plaça de Santa Anna una nova edició del Mataró X Càritas, la 7a en concret. Mentre la jornada es va desenvolupant, la plaça ha tornat a ser punt de trobada solidari amb Càritas. Durant tot el dia tot un seguit d'activitats amenitzen la tradicional recollida d'aliments que gestiona aquesta entitat. Des de 2/4 de 12, actuacions de Castellers i de diferents grups musicals i corals, han anat aportant el seu granet de sorra en aquesta campanya solidària. 
 
Membres dels Armats amb el president de Càritas Mataró - Preparació de l'arrossada popular
 
Com en anteriors edicions, voluntaris de la Comissió de Setmana Santa, entre ells una representació dels Armats de Mataró, s'han fet càrrec del dinar de germanor amb una arrossada popular que ha aconseguit vendre tiquets per a 271 persones. Això ha permès a l’entitat fer una donació de 1240 € a Càritas.

Recollida d'aliments - Lliurament de l'aportació de l'arrossada i preparació de la mateixa
 
A més a més i afegint-se a les aportacions de particulars i entitats, els Armats i les confraries han fet recaptes individuals d'aliments que han aportat en el decurs de la diada com una aportació més de suport a la tasca que porta a terme Càritas de Mataró.

(Fotografies: Rafel Llibre)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dimarts, 16 d’octubre del 2018

Mataró X Càritas 2018


Nova edició de Mataró X Càritas. 

dimarts, 11 de setembre del 2018

11 de setembre 2018


Ofrena floral dels Armats

Una nova edició de l’acte d’homenatge a Rafael Casanova, s’encetava el matí de l’11 de setembre amb un sol radiant i amb un grup significatiu de persones representants d’entitats culturals, sindicats i partits polítics, tots concentrats al davant del monòlit d’homenatge al darrer Conseller en Cap de Barcelona els anys 1713 i 1714.

Una nova diada també enguany amb fortes connotacions polítiques degut als fets que s’han anat produint des de la passada edició. Però qüestions polítiques a part, els Armats, com a entitat arrelada en la cultura catalana i les seves dates rellevants, hem participat de nou a l’acte d’homenatge a aquest conseller en representació de tots els defensors de la llibertat dels pobles.

L’acte en sí s’ha desenvolupat amb el protocol habitual. Ha començat amb ‘El cant del poble’, amb lletra de Josep M. de Sagarra i música d’Amadeu Vives, a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró. Tot seguit s’ha  donat pas a l’ofrena floral per part del consistori, amb notables absències, dipositant el nostre Alcalde David Bote, un ram de flors com a primera ofrena de la diada. A continuació, el cor i el públic assistent han cantat ‘els Segadors’ finalitzant amb crists de “Visca Catalunya”. Seguidament l’entitat Mestres del Gai Saber ha dut a terme, con ja és tradició, el Ball d’Homenatge d’en Joan Serra. Es tracta d’una creació del músic Jaume Arnella i el coreògraf i mestre de dansa tradicional Joan Serra, que es basa en la polca dels balls de gitanes.

Cor Madrigalista, ofrena del consistori i Mestres del Gai Saber
 
A continuació i seguint l’ordre establert, les diferents entitats culturals, esportives i veïnals de la ciutat presents a l’acte, han fet les seves ofrenes florals i alguns parlaments. Com és tradicional, ha començat Omnium Cultural, representant a desenes d’entitats mataronines, i a continuació altres entitats a títol individual. També els Armats hem ofert el nostre petit homenatge a tots aquells que van defensar els seus ideals de llibertat ara fa més de tres segles. Enguany ha acompanyat a la nostra junta, l’Armat Martí Lopez i Salvador, integrant de l’Optiada Juvenil, que ha dipositat el ram a peus del monòlit.


Ofrena floral dels Armats de Mataró
 
Com és habitual l’acte ha continuat amb les aportacions dels sindicats i els partits polítics de la nostra ciutat presents a l’acte, que amb les seves ofrenes i parlaments han posat punt i final a la tradicional Ofrena Floral del matí de la Diada Nacional de Catalunya.




(Fotos: Jordi Romagosa)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

diumenge, 9 de setembre del 2018

Roma 2008 - 10 anys

Els Armats Mataró vam anar a Roma el 24 de setembre del 1986, aquest any en farà 32. Vam tornar-hi el 10 de setembre del 2008, per tant doncs, aquest 2018, ja en fa 10. És una efemèride recent però molt significativa de la nostra història, tant pel fet del que engloba en sí, com pel fet de tractar-se d’una segona visita a un lloc tan emblemàtic com és el bressol de la civilització i la cultura llatines.

És bo recordar els llargs preparatius duts a terme, les gestions, les llistes, etc, tots necessaris per a la mobilització que suposa un desplaçament d’aquestes característiques. Per sort, les noves tecnologies van permetre una comunicació àgil via correus electrònics i missatges de mòbil, aspecte que no existia l’any 1986.

Més d’un centenar de persones vam sortir de l’aeroport de El Prat de Barcelona el dimarts 9 de setembre, en un viatge en avió del tot tranquil i ben lluny de la incomoditat del viatge en autocar del primer cop. No portàvem les llances i cuirasses ja que tot el material va viatjar en furgoneta i en vaixell. A l’aeroport de Roma-Fiumicino ens esperaven els tres autocars que ens van portar fins a la Residence Candia, lloc on restaríem hostatjats. La residència, d’un estil d’habitacions molt curiós, estava situada molt propera a la Ciutat del Vaticà, la qual cosa permetia anar-hi a peu en menys d’un quart d’hora.

A la tarda, un grup dels que vam participar a la primera visita l’any 1986, ens vam concentrar a la Plaça de Sant Pere, per a recordar aquella visita i intercanviar opinions i comentaris, davant la càmera dels mitjans audiovisuals de la nostra ciutat, que ens acompanyaven. Havent sopat, es va fer una visita a la Plaça al vespre.   

El dimecres dia 10, era al moment de la visita oficial. Va tocar llevar-se d’hora i esmorzar ràpid, amb tots els integrants del maniple amb la túnica, sandàlies i mitjons posats, per a guanyar temps, ja que a ¼ de 9 es va sortir degudament uniformats i en formació des de la Residència Candia desfilant a pas lleuger pels carrers de la Via Candia, Via Leone IV, Piazza del Resorgimiento, Via di Porta Angelica i Plaça de Sant Pere. 

Una formació amb una Optíada Juvenil de 12 integrants, el grup dels Signífers amb 10 integrants, el grup de la Bandera amb 6 integrants, la Banda amb 6 integrants i les 3 seccions de llança amb 33 integrants, tots junts confeccionant un total de 67 Armats. Vint-i-dos anys després el Maniple dels Armats de Mataró tornava a desfilar per la ciutat de Roma. Val a dir que l’entorn de la plaça i el fet del lloc on estàvem li donaven un caire especial, difícil d’explicar en paraules. Tots i cadascun dels que hi vam desfilar i tots els nostres acompanyants tindran les seves valoracions personals i particulars. 

L’espai físic de l’audiència no era la plaça, sinó l’auditori Pau VI, canvi obligat aleshores per l’increment de les normes de seguretat arran de l’atemptat a l’anterior Papa Joan Pau II. Un auditori realment gran, ple a vessar de gent, vinguts de tot arreu. El maniple dels Armats vam seure tots junts i els acompanyants al darrera. Més de seixanta persones vestides d’armat es feien notar entre la multitud.

Degut a les normes de seguretat, no hi podia haver la proximitat d’abans i tant sols una persona del Maniple es podria acostar al Sant Pare, i l’escollit va ser l’Adrià Aguilar, el més jovenet dels que desfilàvem. Per tant, després de les al·locucions, presentacions de grups i el missatge de Benet XVI, els Armats de Mataró vàrem obsequiar al Sant Pare amb un cap d’Armat com el dels premis ARMAT i ARNAT, amb una placa al peu que deia: ARMATS DE MATARO A CIUTAT VATICA 10-09-2008. Li va ser lliurat per Mn. Joan Barat (Rector de Santa Maria), Joan Antoni Barón i Espinar (alcalde de Mataró) i pel mateix Adrià. El Sant Pare el va obsequiar amb un rosari blanc.

 

A la sortida de l’Audiència es va refer la formació per a tornar a la plaça on es van fer els creuaments i el Combat General per a tots els assistents. Més d’un turista va fondre la targeta de la seva càmera retratant o filmant. Els nostres acompanyants també, es clar. Després de la fotografia de grup, retorn a la residència per a canviar-nos.

A la tarda s’havia previst desfilar a la Plaça d’Espanya, amb la presència de l’ambaixador, però resulta que tenia obligacions a Madrid  i es va suspendre l’acte. Una llàstima. Malgrat tot es va aprofitar la tarda per a visitar les places de Sant Pere i Espanya, la Fontana de Trevi i la Piazza del Popolo. Tots vestits amb el polo blau amb el logotip dels Armats fèiem un grup que es notava per on passàvem.

El dia 11 al matí una extensa visita als Museus Vaticans, sota el guiatge d’en Francesc Figueres i les explicacions de Mn. Jaume González Agapito que també ens va acompanyar durant la resta de la nostra estada. Mn. Jaume, gran coneixedor de la història i de la ciutat de Roma, va oferir-nos un enorme ventall d’explicacions a tots els indrets que vam visitar. Aquell dia també va tornar a Mataró una part del nostre grup. 


El dia 12, molt a primera hora, es va poder visitar la Basílica de Sant Pere. En aquella hora i amb la poca gent que hi havia es va poder gaudir molt més d’aquest indret. Ja pel matí visita al Coliseu, l’arc de Constantí, el Foro, Columna Trajana, Plaça Navona, etc. Llocs tots d’una extraordinària bellesa. Roma és un museu a l’aire lliure amb la majoria dels monuments més significatius de la cultura llatina.

 
El dia 13 retorn de tot el grup a Mataró, novament amb avió, posant punt i final a un viatge prou intents i positiu del que aquests dies el recordem 10 anys després.

Recordar aquestes efemèrides, és de justícia. Tots sabem que al darrera d’actes com aquest hi ha una gran quantitat de feina sovint duta a terme per un grup reduït de persones i sovint poc reconeguda. Per tant és de justícia ara, agrair aquella tasca que va portar a la nostra entitat a escriure una nova pàgina de la seva història recent.


(Fotografies : Arxiu Armats)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dilluns, 6 d’agost del 2018

En record de Francesc Serra i Rosselló

En Francesc Serra i Rosselló, armat sènior, ens ha deixat a l'edat de 75 anys.
 
Any 1983 - Francesc Serra a la I Secció de llança, el quart a la fila de l'esquerra de la imatge

Va formar part dels Armats de Mataró a partir de l'any 1981, a l'època de la reorganització dels anys 80, formant part de la secció de Llança. La seva vessant com a advocat el va portar a ser assessor de la Junta Directiva quan els Armats tenien la seu social a les golfes de l'antic restaurant Sant Bernat.

Va ser un dels integrants de la formació que va desfilar a la plaça de Sant Pere, a la primera visita a la ciutat de Roma l'any 1986. Va mantenir-se com a soci de l'entitat, fins al final, rebent l'any 2007 la insígnia de plata pels 25 anys com a soci dels Armats. 

Any 1986 - Visita a Roma. El primer a la dreta de la imatge.


El funeral serà demà 7 d'agost a les 11 del matí, al Tanatori de Mataró.

Descansi en Pau.

(Fotografies: Arxiu Armats)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

dimecres, 1 d’agost del 2018

Final de temporada 2018

La temporada 2018 ha arribat a la seva fi. És temps de vacances, fer balanç i establir objectius de cara a la temporada vinent. Però des de la Setmana Santa hi ha hagut tot un seguit d’activitats de les quals en farem esment en aquest escrit que servirà per a desitjar bones vacances a tots.

Sopar Social

La XII edició de la 2a temporada del tradicional Sopar Social es va dur a terme el dissabte 5 de maig al Hotel Atenea de la nostra ciutat. Va comptar amb la presència del nostre alcalde David Bote, del Banderer d’Honor 2018, Climent Roca, del president dels Armats, Joan Rovira i del Capità Manaia, Rafel Llibre, a més de l’assistència d’un nombrós grup de socis i familiars.


Jordi Cervantes i Sergi Julià, van ser els encarregats de conduir les diferents parts protocol·làries de l’acte i els parlaments del Capità, President i Alcalde. En el decurs del sopar es va fer lliurament a Climent Roca i Oromi de la placa recordatori de la seva presència com a Banderer d’Honor de la temporada. Així mateix es va fer públic el veredicte de la votació popular pel premi “Armat”, que va recaure en David Montalban. Recordem que les insígnies de plata es van repartir el Dijous Sant i el premi Passió durant la concentració de la representació del segon dia que es va suspendre per la pluja.  

Mostra d’Entitats

La VII Mostra d’Entitats va retornar a les seves dates naturals i es va dur a terme el dissabte 2 de juny en el marc de la plaça de Santa Anna. Tot un seguit d’estands representant a tots els àmbits de la realitat cultural de la ciutat, van ser-hi presents per a oferir als visitants tota la informació necessària sobre la finalitat i les activitats de més de 80 entitats i col·lectius de la ciutat.


El nostre públic va poder gaudir dels diferents equipaments d’armat exposats, fotografies, vídeos, revistes i material de consulta, gràcies a la feina dels integrants de la junta i de diferents col·laboradors. Durant tot el dia el degoteig de visites va ser constant i d’aquesta manera els Armats vam poder reivindicar el nostre dret a formar part de la realitat cultural de la ciutat.

Esmorzar dels Armats 

El tradicional Esmorzar o Botifarrada dels Armats, es va endarrerir enguany un parell de mesos, ja que tradicionalment se celebra tot just després de la Setmana Santa. Però les previsions de pluja pel mes d’abril van aconsellar posposar-la i dur-la a terme el diumenge 17 de juny.


En el tradicional marc de l’Hort del Rector, més d’un centenar de socis i familiars van poder gaudir del tradicional esmorzar en un ambient distés i amigable que d’això es tractava.

En el decurs del matí es va fer públic el veredicte de la votació popular pel premi “Arnat”, que va recaure en Sergi Vives.


Seguint amb la nostra vessant solidària, enguany també hem recollit una aportació prou important de productes a benefici de Càritas de Mataró.



Cursa de les Santes

La participació a la cursa de la Santes del 28 de juliol, ja és una tradició que porta un grapat d’anys. No cal recordar que tenim un bon estol d’esportistes de curses de fons, pels quals la de les Santes és un petit entrenament. Però els més entrenats i els menys entrenats participen amb la mateixa il·lusió.


És tradicional doncs, que mentre uns corren, uns altres preparen un petit esmorzar per a recuperar forces, esmorzar que és obert a la resta de socis. I així mentre es fan bromes sobre com ha anat la cursa es gaudeix d’una estona de bona companyia el pati del nostre local. Podríem dir que aquest acte tanca la temporada pel que a Armats es refereix, no obstant molts dels nostres socis participen també en diferents àmbits de la Festa de la Santes.

(Fotografies: Carol García, Rafel Llibre, Dídac Benítez, Mario Martínez, Meritxell Casademunt, Jordi Cervantes i Jordi Romagosa)


Els Armats desitgem que gaudiu tots
d’unes bones i merescudes Vacances
.

 

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

divendres, 25 de maig del 2018

Mostra d'Entitats 2018

El proper dissabte 2 de juny, se celebra a Mataró la VII Mostra d’Entitats de la ciutat. Com ja sabeu, és una manifestació que se celebra cada dos anys a la nostra ciutat fruit de la necessitat de les entitats de poder difondre les seves activitats. Podeu consultar més informació a Mostra Entitats 2018.
 

Els Armats també hi serem presents, juntament amb més de 80 entitats i col·lectius, per a oferir una mostra del que fem durant l'any i especialment durant la Setmana Santa. Teniu un recull de les nostres participacions els anys 2012, 2014 i 2016.
 

No caldria dir que, tractant-se d’una activitat d’entitat, ens agradaria poder veure el nombre màxim d’associats pel nostre espai durant tota la jornada, ajudant-nos en els preparatius o durant tot el dia a atendre visites si cal.
 

Com sempre l'objectiu és donar-nos a conèixer a tots els mataronins i mataronines i a altres visitants i difondre la nostra activitat tradicional, cultural i centenària.






Dissabte, 2 de Juny de 2018
Lloc: Plaça de Santa Anna
Horari: de 12 del migdia a 9 del vespre.

   

dilluns, 9 d’abril del 2018

Imatges Divendres Sant 2018

El Divendres Sant és el dia gran de la Setmana Santa. Gran en el sentit de que és l’única ocasió en la que es veu a totes les Confraries i Germandats de la ciutat, juntes en un acte al carrer, la processó del Divendres Sant, patrimoni cultural de la ciutat de Mataró.
La Biga, la Bandera i les seccions de Llança arribant al c. Prat de la Riba

Prèviament a la participació, els Armats anem a recollir al Sant Crist de la Bona Mort al carrer Prat de la Riba. Un acte que sempre s’ha desenvolupat als voltants d’1/4 de 7, però un error en el programa de la Comissió de Setmana Santa i de retruc els mitjans de comunicació, va provocar que en el moment de fer-se, hi hagués menys públic de l’habitual. I quan els Armats i el Sant Crist ja estàvem a punt d’entrar a Santa Maria encara hi hagués gent esperant un acte que ja era història. En qualsevol cas l’acte es va desenvolupar doncs, a l’horari previst amb l’execució del Combat de 3 per part de les seccions de Llança.


Salutació entre presidents i Capità. Combat de 3 de les seccions de Llança. Camí de Santa Maria

Enguany l’accés a la plaça de Santa Maria estava restringit i tots els passos, confrares i portants eren dins de la basílica, per tant la part exterior estava força lliure de gent. L’altar major va ser el punt de concentració dels Presidents i Germans Majors de les confraries juntament amb els capellans i el bisbe Toni Vadell. Les paraules inicials de benvinguda pel públic que ocupava el bancs (els Armats vam ser dels pocs que vam restar drets tota l’estona) van donar inici a la processó. 
Presidents a l'altar major. Els Armats a l'altar de Sant Josep. Sortida dels Signums

La novetat d’aquesta temporada va ser el canvi de recorregut, recuperant el c. Bonaire en detriment del c. Nou. La resta del recorregut es va mantenir igual, finalitzant la nostra participació i la de la resta de confraries a la plaça de Santa Anna.

(Fotografies: Mireia Romagosa, Gemma Romagosa i Tot Mataró

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia