Ara que ja estem de ple en les festes Nadalenques, els Armats hem acabat la nostra participació a Pessebres Vivents amb les col·laboracions que hem fet als de Corró d’Avall i Santa Maria de Palautordera.
Des de l’any 2010, que participem al Pessebre Vivent de Corró d’Avall. Va ser una participació continuada fins el 2019, que no es va dur a terme per motius organitzatius. La del 2020 tampoc va poder ser en directe degut a les restriccions sanitàries i es va fer de forma virtual. Per tant aquest 2021 hem estat molt contents de poder-hi participar de nou, en la que ha estat la nostra desena col·laboració.
Aproximadament un centenar de figurants han donat vida als diferents quadres que conformen als fets que celebrem durant aquestes festes. Els Armats ens hi hem afegit amb un grup de 28 socis entre figurants i soldats romans.
El pessebre es representa durant un cap de setmana, que enguany ha estat els dies 18 i 19 de desembre. Cadascun dels dies s’ha representat tot el recorregut unes vuit vegades, amb grups d’una cinquantena de persones. El segon dia de representació vam haver de reduir efectius per a poder anar al pessebre de Santa Maria de Palautordera.
L’organització va voler fer un petit detall al company Joan Rovira, traspassat el febrer del 2020, amb un petit altar amb el casc i cuirassa que portava en les desfilades. Gràcies.
El pessebre l’organitza l’Agrupació Santa Eulàlia de Corró d’Avall.
La participació al pessebre de Santa Maria de Palautordera ha estat la novetat d’enguany. El pessebre, organitzat pel col·lectiu Gitanes de Palautordera, s’ha representat després de molts anys de no fer-se.
De 5 de la tarda a 9 del vespre, més de 1300 persones han visitat el pessebre al parc del Reguissol, on més d’un centenar de voluntaris han donat vida als diferents personatges. L’entrada era gratuïta i es podien fer donacions per a la Marató de TV3. Un grup de 13 socis armats i 5 col·laboradors ha estat la nostra aportació a aquest esdeveniment.
Com hem comentat, el pessebre l’organitza el col·lectiu Gitanes de Palautordera.
Podeu veure un vídeo resum del pessebre a la pàgina de l’ajuntament de Santa Maria de Palautordera.
Que tingueu tots una bona entrada d’any!
Jordi Romagosa i Nebot