dimarts, 12 de juny de 2012

En record de Francisco Javier Peláez

Avui, dimarts dia 12 de juny ens ha deixat el company Francisco Javier Peláez i Sanfrancisco, una persona que pels que l’hem conegut no necessita presentació.
Va incorporar-se als armats l’any 1954 com a soldat, mentre estudiava als maristes de Mataró, per a substituir a altres armats que havien d’anar a fer el servei militar i ja no se’n va moure. Al començament dels anys seixanta va ser escollit Capità Manaia i va estar-ne al càrrec fins l’any 2009. També va ser president de l’entitat durant els anys vuitanta.
Som molts els armats que hem desfilat sota les seves ordres com a Capità Manaia i molts els que hem aprés el pas i les evolucions durant aquests gairebé cinquanta anys al capdavant de la formació. Avui la malaltia se’ns l’ha emportat, la mateixa malaltia que l’ha privat de poder gaudir de la Setmana Santa aquests darrers anys, després d’haver treballat i participant en tantes edicions anteriors.
Li va tocar viure la supressió de les Processons els anys setanta, els anys de silenci i la recuperació de les desfilades l’any 1981 a Llavaneres. Durant molts anys va escenificar a la Passió dels Armats, el que era el seu paper, el del Centurió Romà.
Per a molts mataronins era una icona de la Setmana Santa.
Rep un record de tota la família dels Armats.
El funeral tindrà lloc el dijous dia 14 de juny a les 12 del migdia al Tanatori de Mataró.

Una de les fotografies més emblemàtiques i cartell de la Passió moltes temporades

Un jove Xavier al bell mig de la foto i quan ja era Capità Manaia

El moment més emotiu de la visita a Roma de l'any 1986 i l'any 2008 a la plaça de Sant Pere

Desfilada a Cabrera i sopar de germanor de la Trobada d'Armats a Mataró l'any 2004


(Fotografies: Arxiu Armats de Mataró)

Cap comentari:

Publica un comentari