diumenge, 8 de febrer del 2015

Visita dels Armats de Bellpuig

Els companys de Bellpuig han tingut a bé convidar-nos a participar la Processó dels Dolors de la seva localitat, que se celebrarà, com és tradició, el divendres anterior a Divendres Sant, que aquest any serà el 27 de març. És un costum que darrerament mantenen des de fa uns anys i enguany hem estat nosaltres l’agrupació escollida.

El divendres de Dolors es viu d’una manera molt intensa a Bellpuig. Durant tot el dia se celebren diferents actes que culminen en la Processó de la Mare de Déu. Amb més de 300 anys d’història, la primera data del 1722, és una de les més reconegudes arreu de Catalunya i es caracteritza per dos aspectes prou importants: el respecte i el silenci.

Per informar-nos sobre els diferents punts d’aquest acte i de la nostra participació, el passat dissabte 31 de gener van venir fins a Mataró en Ramon Berdegué (Capità dels Armats) i en Jordi Vilamajó (Membre de la Congregació dels Dolors i representant dels Armats).



Els vam rebre en Rafel Llibre (president), Joan Rovira (vicepresident) i jo mateix com a Capità Manaia. Vam aprofitar per ensenyar-los les nostres dependències i vam intercanviar opinions sobre les nostres agrupacions i els temes organitzatius del nostre desplaçament a la seva població.

Ramon Berdegué, Jordi Vilamajó, Rafel Llibre i Jordi Romagosa

No resta sinó agrair als companys de Bellpuig que hagin pensat en nosaltres per acompanyar-los en aquest dia tan assenyalat tan per ells com per a tota la població en general.





(Fotografies: Rafel Llibre)


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada