diumenge, 21 de febrer de 2016

Acte de presentació del Cartell de Setmana Santa 2016

Si la festa de les Santes té un tret de sortida significatiu com és la presentació del seu cartell, polèmiques a part, la Setmana Santa de Mataró té també una data significativa en el seu calendari com és la presentació del seu cartell i del programa d’actes i cultes que s’esdevindran d’aquí a pocs dies.
Enguany el lloc de presentació ha estat l’altar del Roser, a la basílica de Santa Maria, una autèntica joia del barroc català, i el disseny del cartell a correspost al Armats.
L’acte a començat amb la benvinguda als assistents a càrrec de Rafael Acedo, presentador de l’acte, i els parlaments de Mn Segimon Garcia, i Joan Rovira vicepresident dels Armats.
Tot seguit els assistents han pogut gaudir d’un emotiu muntatge audiovisual preparat per Jordi Cervantes, amb imatges de totes les confraries i germandats de la ciutat i els Armats.

Moment del parlament de Joan Rovira, amb el marc de l'altar del Roser

Escena del "Comiat de mare i fill"

Jordi Cervantes explicant el significat del cartell


Roser de Elias, Carla Alegre i Sergi Julià, han interpretat en directe el fragment de la Passió del ‘Comiat de mare i fill’, per donar pas tot seguit a Jordi Cervantes, que ha presentat i explicat el significat del Cartell de la Setmana Santa 2016, un disseny de Rafel Llibre.
En nom de la Comissió de Setmana Santa, ha intervingut Montserrat García convidant a tothom a preparar-se gaudir dels actes que es recullen en el programa presentat.

Montserrat García en el seu parlament

Jordi Merino introduint l'acte d'homenatge als fundadors de la Comissió
 
La part final de l’acte ha estat pel record i l’homenatge. El record a les persones que ara fa 30 anys van tornar a començar el llarg camí de la recuperació de les processons a Mataró, i l’homenatge a tots ells amb el lliurament d’una medalla amb l’escut antic de la Comissió.
L’acte a finalitzat amb les paraules del nostre alcalde sr. David Bote.

Lliurament de medalles als fundadors de la Comissió

L'alcalde de Mataró, sr. David Bote en el seu parlament

Els fundadors i els presidents actuals amb el regidor de Cultura sr. Joaquim Fernàndez i l'alcalde sr. David Bote.

Públic assistent

Fotografies de l'acte aquí
I el proper acte la presentació dels Cartells i la Revista dels Armats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada