dissabte, 12 de novembre de 2016

En record d'Emili Amorós i Ballester

Avui em sabut la pèrdua d’una persona molt vinculada a l’entitat durant molts anys, el sr. Emili Amorós i Ballester que ens ha deixat a l’edat de 97 anys. Per a la nostra entitat hi passa molta gent, però gent que arribi a ser-ne president ja en redueix molt la llista. Emili Amorós va ser una d’aquestes persones.

Va formar part del grup de persones que els anys cinquanta van reagrupar els Armats constant com a secció de la Congregació de la M. de Déu dels Dolors, formant part de les primeres juntes directives, juntament amb Marcel•lí Llinàs i Bas, Carles Mons i Estrada, Lluís Rabassa i Fusté, Miquel Esperalba i Pannon, J. Ribas i Antoni Trenchs i Ruiz. Cal destacar en aquesta relació dues de les tres persones que van ser presidents des de l’any 1954 fins el 1969, els sr. Amorós i Mons, que juntament amb Joan Edo i Pou van ostentar-ne la presidència. Emili Amorós va ser-ne president entre els anys 1955 i 1964 aproximadament.

A la revista dels Armats de l’any 2000 (la n. 2) i sota el títol de “Vivències d’un antic Armat” s’hi pot trobar un article del Josep M. Herrero on explica la visita que l’aleshores Capità Xavier Pelàez (a.c.s) i ell mateix, van fer a l’Emili Amorós. En el decurs de la mateixa els hi va explicar detalls del que va succeir en aquells temps i els seus records com a armat. Com l’anècdota en la convocatòria pels assajos que va protagonitzar l’armat Lluís Rabassa (a.c.s.) i que vam comentar quan vam dedicar-li un record l’any del seu traspàs, el 2012.

Els Armats al Foment l'any 1964. Emili Amorós està al mig del grup vestit de carrer. A la seva esquerra també hi podem veure a Lluís Rabassa.

Va ser Banderer d’Honor l’any 1991 en reconeixement de la seva tasca com a Armat i com a President. En Just Cabré i Amorós, Banderer d’Honor l’any 2014, era el seu nebot.

Persona vinculada també a l’ajuntament de Mataró, en els darrers anys esatava intern a la residència de Sant Josep, on el passat estiu durant les festes de les Santes, encara vam poder tenir una conversa amb ell.

Residència de Sant Josep 28 de juliol del 2016. D'esquerra a dreta: Jordi Llinàs, Emili Amorós, Jordi Romagosa i Salvador Maspoch.

Vagin des d’aquí els nostres condols per a la família del sr. Emili Amorós. Descansi en pau.

El funeral tindrà lloc el dilluns dia 14 de novembre a les 10 del matí a la Basílica de Santa Maria.

(Fotografies: Arxiu Armats i Montse Estrems)

1 comentari: