dissabte, 11 de febrer del 2012

La Revista dels Armats 12 - Any 2010

El número 12 de la revista dels Armats surt al carrer l’any 2010. La temporada d’aquest any ve marcada per dos fets importants. El primer va ser el canvi a la Presidència de l’entitat. L’Albert Miquel i Nogueras torna a agafar la presidència que havia deixat l’Anastasi Codosal i Jato en acabar-se el seu mandat. El segon es va produir el Dijous Sant del 2009 en l’acte d’Homenatge a la Ciutat que es va desenvolupar a la Plaça de Santa Anna. En el decurs d’aquell acte el Capità Manaia, Francisco Javier Pelaez, va anunciar públicament que deixava el càrrec que ostentava des del 1963. Aquest fet va implicar la convocatòria d’unes eleccions internes per escollir un nou capità. Es van presentar dues candidatures, la de Joan Lluís Martin i Baez i la de Jordi Romagosa i Nebot. Els integrants del maniple, en assemblea del 23 de novembre varen escollir com a capità a Jordi Romagosa.
Un relleu de Capità Manaia desprès de més de quaranta anys, s’havia de reflectir d’alguna manera i per això durant l’acte d’Homenatge a la Ciutat es va incorporar una cerimònia de traspàs de comandament, amb uns parlaments i el lliurament simbòlic de l’espasa de comandament al nou capità.
La revista continua amb el format de 40 pàgines, la crisi es va notant en el nombre d’anunciants, i en aquesta edició la portada presenta als escortes de la Bandera dirigint-se a la basílica de Santa Maria per a fer l’acte de Recollida de la Bandera. Com en l’any anterior la vista és des del darrere.
Les seccions són les habituals, amb el canvi d’autor de l’escrit del Capità Manaia. La memòria d’activitats de la temporada ocupa tres pàgines, senyal de que l’entitat es manté activa tant pel que fa a les activitats tradicionals com a activitats lúdiques i a la relació amb altres entitats de la ciutat.

Contingut de la revista:

-         Salutació de l’Alcalde (Joan Antoni Baron)
-         Salutació del Patronat de Cultura (Sergi Penedés)
-         Salutació del President (Albert Miquel - President)
-         Salutació del Capità (Capità Manaia – Jordi Romagosa)
-         Banderer d’Honor  (Manuel Mas i Estela)
-         Des de la Passió (Dídac Benitez)
-         Setmana Santa 2010
-         De la nostra història – Fotografia de Marcel·lí Llinàs 1955
-         La Passió – Jesús el Crist (Cartell i ordre dels quadres a la representació al Pati de la Presó)
-         El Racó dels Sèniors  - Joan Jordan i López (Josep M. Herrero)
-         Memòria d’activitats 2009 (Josep M. Herrero)
-         Programa d’actuacions pels carrers de Mataró
-         Agraïment als anunciants i col·laboradors


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada