dilluns, 10 de setembre del 2012

Tallers de Cultura Popular 2

El passat dissabte dia 8, dins dels actes preliminars de l’11 de Setembre, es van dur a terme els primers tallers de Cultura Popular Catalana, a la plaça de l’Ajuntament.
Únicament quatre entitats hem estat presents a l’acte, potser l’any vinent serem més. En concret ens hem trobat a la plaça del darrera de l’Ajuntament, la Colla Castellera Capgrossos, l’Entitat Folklòrica Catalana, la Federació d’entitats Sardanistes i de dansa tradicional catalana i els Armats de Mataró.
Cadascuna de les entitats ha anat ensenyant a les persones que es trobaven a la plaça una mostra de les seves activitats. El públic, majoritàriament infantil i juvenil, acompanyats pels seus pares han pogut aprendre a ballar sardanes, el ball de bastons i a fer castells.
El presentador de l’acte, Mia Castellví, ha anat introduint les diferents activitats de les entitats presents, de manera que els diferents tallers s’han anat alternant.

Tot marcant el pas

Per la nostra part, una autèntica munió de nens i nenes s’han fet fotografies vestits amb el casc, la cuirassa, la llança i l’escut de l’Optíada Juvenil. A alguns encara els hi feia una mica de por el vestit. Esperem que quan siguin més grans, alguns d’ells formin part de la nostra entitat.
S’ha intentat també ensenyar el pas a alguns voluntaris, sobre tot nens (els adults encara tenen més vergonya) que com a mínim hi han posat voluntat. Finalment han acabat marcant el pas alguns dels Armats presents a la nostra carpa.

Pintant un dibuix d'un casc romà
Però sens dubte l’activitat més participada ha estat el taller de pintar un casc romà. Com ja va passar a la mostra d’entitats del passat mes de juny, han estat molts els nens i nenes que han volgut pintar, cadascú amb el seu estil, el dibuix d’un casc romà.
L’acte ha finalitzat amb una audició i ballada de sardanes a càrrec de la cobla Iluro.
Un parell d’hores d’autèntica bogeria, que hem aprofitat per donar-nos a conèixer una mica més. Si l’any que ve repetim, doncs ja farem alguna moguda diferent.

(Fotografies : Dídac Benítez)
 

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada