dilluns, 17 de setembre de 2012

Processó extraordinària XXVè aniv. Germandat Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors

Com es va comunicar en anteriors escrits, aquest any diverses confraries de la ciutat han celebrat el 25è aniversari de la seva fundació. Una d’elles és la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.
Un dels actes més importants d’aquesta efemèride s’ha celebrat el passat dissabte dia 15 i ha consistit en una  Processó Extraordinària pels carrers de la ciutat amb la participació de totes les germandats, confraries i Armats de Mataró, que formem la Comissió de Setmana Santa. També ens han acompanyat diferents personalitats del món confrare de Catalunya i algunes confraries de fora de Mataró. Nosaltres en destaquem la presència d’una representació dels Armats de Martorelles. També s’ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mataró, sr. Joan Mora, i del regidor de cultura i participació ciutadana, sr. Joaquim Fernàndez.
Tractant-se d’una processó especial i fora de la Setmana Santa, els integrants de la confraria titular no anaven vestits com acostumen, sinó que portaven una camisa negra confeccionada per a l’ocasió. Les diferents confraries i germandats anaven representades amb els seus estendards. Nosaltres hi hem anat amb la bandera (mentre el penó estigui perdut ...) i, lògicament, vestits de carrer.
Una representació de la Junta, encapçalada pel nostre president, ha format part, doncs, de la comitiva que precedia al misteri de la Ntra. Sra.dels Dolors, que ha fet un recorregut des de Santa Maria fins a la cantonada del carrer Onofre Arnau amb el carrer Bisbe Mas, on s’ha fet un petit homenatge a la família Aimar. Els primer anys el misteri es preparava i sortia del seu local. Ho podeu veure en aquest parell de fotos de l’any 1989.


Tot seguit la processó ha continuat fins al davant del nostre local, on, com és tradició, el misteri s’ha aturat i el president dels Armats, Jordi Llinàs ha fet el toc de crida i, a continuació, el misteri ha fet l’aixecada d’honor.
La processó ha continuat Riera avall fins arribar al carrer Nou, on ha continuat en direcció a Santa Maria.
Un cop dins, hi ha hagut els parlaments protocol•laris i s’ha obsequiat a les confraries participants amb un record de l’acte.
Ha estat un acte i una processó llarga, però ha valgut la pena per estar al costat dels nostres companys confrares i del seu nou Germà Major, el sr. Antonio Jesús Prados, a qui li desitgem el millor de cara a aquesta nova etapa que ara comença.
No disposem de fotografies de l’acte, però podeu trobar més informació al blog de la Comissió de Setmana Santa, aquí.

Us adjuntem també un fragment de vídeo de l’acte, on es pot veure al nostre president fent el toc de crida.

(Fotografies: Jordi Romagosa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada