diumenge, 24 de març de 2013

Prendiment 2013

S’ha intentat, però no ha pogut ser. Llàstima. La Processó del Prendiment no ha pogut finalitzar tot el seu recorregut. Avui el temps no ens ha acompanyat gaire. De fet, a quarts de quatre ha plogut una estona amb una mica d'intensitat. Sols ha estat un rampell, d’acord, però t’enganxa a mitja desfilada i et deixa ben xop.
No obstant això els actes han començat a la hora indicada i malgrat que el cel estava completament gris semblava que podria aguantar així.
La Germandat de Jesús Captiu ha escenificat el prendiment al davant de Santa Maria i un cop ha finalitzat l’acte els Armats han arribat a la plaça i han ofert el combat de 2 per a tots els assistents.
Tot seguit ha començat la processó que ha transcorregut amb normalitat fins que la formació ha arribat al davant de l’Ajuntament. Mentre la formació repetia el combat de 2, s’ha dut a terme una reunió ràpida entre els organitzadors de l’acte, la Germandat de Jesús Captiu, i els Armats. En aquell moment estava plovent amb poca intensitat, però ningú podia afirmar què passaria una hora més tard, quan tota la processó arribés a les Escaletes per fer-ne l’acte culminant.
La incertesa sobre el que podria passar ens ha portat a tots a decidir de no continuar endavant, retornant els Armats al nostre local, mentre el misteri encarava la Riera avall per buscar un lloc on poder fer la mitja volta i tornar a Santa Maria.
Ja sol passar que quan es pren una decisió, moltes vegades et surt ben bé al revés. El qui no ha de prendre aquestes decisions, lògicament sempre l’encerta, però el qui les ha de prendre ...
La petita pluja, que en altres llocs ha esdevingut una calamarsada de nivell, s’ha esvaït quan tota la formació ja s’havia canviat. Hem de mirar la part positiva, ja que el misteri ha pogut fer la volta tranquil•lament i tornar a Santa Maria sense l’angoixa d’estar sota una pluja persistent.
L’Antonio Jesús Prados i jo ens hem fusionat en una abraçada després de decidir suspendre el camí cap a les Escaletes. Segurament l’any vinent aquesta abraçada es repetirà amb el Capità que surti de les properes eleccions i tant de bo es repeteixi a la cantonada del carrer Nou després de fer tots els actes previstos. Segur.
(Fotografies: Gemma Romagosa)

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada