diumenge, 14 d’abril de 2013

II Trobada d'Armats de les Comarques Barcelonines - Martorelles 2013

Amb motiu dels 30 anys de la creació l’any 1983 de la Confraria Armats de Martorelles, el passat 6 d’abril ens hem desplaçat fins a la veïna població del Vallès, per participar en la IIa Trobada d’Armats de les Comarques Barcelonines, organitzada per la colla amfitriona per a commemorar l’efemèride.
Una formació de 57 armats, més el personal de logística i alguns acompanyants hem sortit de Mataró als voltants de les dues del migdia i un cop arribats al lloc de concentració i sortida de les agrupacions participants, l’escola Simeó Rabassa, hem descarregat material i ens hem distribuït mentre teníem un ull mirant constantment el cel.
Una pluja de poca intensitat, però persistent, semblava voler-nos esguerrar la desfilada, però malgrat això la gent anava canviant-se per estar a punt. La pluja s’ha esvaït i totes les agrupacions s’han concentrat al pati de l’escola per a fer una fotografia de conjunt.
En aquest punt ha començat la desfilada sortint en primer lloc els Armats de Martorelles com a colla amfitriona, els han seguit els Estaferms de Badalona, la Centúria Romana de L’Hospitalet de Llobregat,  els Armats de Manresa, els Armats de Mataró i els Armats de Sant Vicenç dels Horts.



Després d’un recorregut per diferents carrers del poble, al començament de l’Av. Piera i aprofitant unes escales prou grans, cada agrupació s’ha fet una fotografia de grup.
La desfilada ha continuat per l’Av. Piera i totes les agrupacions han passat pel davant de la zona de presidència i de públic, on els Armats de Martorelles feien el passadís d’honor, per a concentrar-se, uns carrers més avall, i donar pas a l’exhibició de cadascuna de les agrupacions.
La nostra col·laboració ha estat el Quadre de l’Optíada Juvenil i el Combat de 3 de les Seccions de Llança.
Un cop finalitzades les evolucions totes les agrupacions ens hem dirigit de nou a les escoles per canviar-nos i anar al lloc del sopar.
La carpa, al davant de la Capella de Sant Domènec, ha estat el lloc on s’ha dut a terme el sopar de germanor, que ha estat molt animat i participatiu. En el decurs de l’acte, els organitzadors han fet entrega del recordatori de la trobada a diferents representants institucionals i altre personalitats. Per part de Mataró l’ha rebut el nostre regidor de Cultura, el sr. Joaquim Fernàndez, que juntament amb la seva senyora, ens han acompanyat en aquesta sortida. A continuació s’han repartit els obsequis per a les diferents agrupacions participants. Per la nostra part, hem ofert als Armats de Martorelles el bust d’un soldat romà amb una placa al·legòrica de l’efemèride.
Els nostres associats, M. Teresa Pons, Rita Minguillon i Amadeu Llinas, ens han fet tot un seguit de fotografies de la desfilada.  (Antic àlbum web de Picasa, no disponible des de que Google va cancel·lar l'aplicació)




Curiosament l’any que es recuperava l’agrupació dels Armats de Martorelles, a Mataró començàvem les representacions de l’auto Sacramental que després ha esdevingut la Passió que actualment representem.
Des dels Armats de Mataró volem reiterar la nostra felicitació als Armats de Martorelles i fer-la extensiva també a la resta d’agrupacions amb les que hem compartit aquesta segona trobada que esperem que tingui continuïtat. Enhorabona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada