dimarts, 10 de setembre de 2013

5è Aniversari


Tal dia com avui, ara fa cinc anys, els Armats de Mataró ens trobàvem per segona vegada a la ciutat de Roma per participar en l’audiència dels dimecres amb el Papa Benet XVI.

Vint-i-dos anys després de la primera visita, l’entitat es tornava a mobilitzar per dur a terme tot el necessari per tornar a desfilar a la ciutat de Roma.Molts canvis envers l’any 1986. Primer, un major nombre d’assistents que va permetre configurar una formació amb tres seccions de llança. Segon, el desplaçament amb avió, lluny de la incomoditat del viatge en autocar del primer cop. Tercer, l’espai físic de l’audiència, l’auditori Pau VI, amb el canvi obligat per les normes de seguretat arran de l’atemptat a Joan Pau II. Quart, l’allotjament molt més a prop de la ciutat del Vaticà, la qual cosa ens va permetre anar a peu desfilant des de la residència. Cinquè, l’estada més llarga aprofitant el pont de l’11 de setembre, que ens permeté a la majoria poder visitat molts llocs de la ciutat sota el guiatge d’en Francesc Figueres i les explicacions de Mn. Jaume González Agapito que també ens va acompanyar.

Però també moltes coses iguals. La il•lusió i les ganes de tornar a desfilar per la plaça de Sant Pere, la possibilitat de passar uns dies de convivència entre els integrants de l’entitat, per exemple.

Aquesta vegada sols es va desfilar un cop finalitzada l’audiència, fent el combat general a la plaça de Sant Pere. Però no hi van faltar els mateixos elements que ara fa més de vint-i-cinc anys. Com per exemple, els visitants acostant-se a fer fotografies al grup o a algú de la tropa per fer-se una foto individual. També les típiques preguntes sobre d’on veníem. Tampoc hi va faltar la núvia de rigor.

En parlarem més endavant d’aquesta visita amb més detall sobre tot el que es va dur a terme, però de moment recordem avui aquesta data  que forma part de la nostra història recent.


(Fotografies: Arxiu Armats de Mataró)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada