dissabte, 4 d’abril de 2015

Dijous Sant 2015

Pels Armats de Mataró, el Dijous Sant és un dia especial, sens dubte. És el dia on els Armats sortim al carrer per dur a terme tres actes significatius de la Setmana Santa de la nostra ciutat, però molt més significatius per a nosaltres com a Armats.

El primer acte és el de la Recollida de la Bandera, la insígnia de les desfilades dels Armats. Un acte que actualment es desenvolupa des de l’any 1983, on va començar com a acte previ a les representacions de la Passió. En aquest acte pren un relleu especial la figura del Banderer d’Honor, enguany en Josep Vallmajor i Reales, que ha recollit la bandera per lliurar-la al banderer de la formació. Tot seguit, les seccions de llança han fet el Combat General en honor a tots els assistents.
 

A les 8 del vespre començava una nova edició de l’Homenatge a la Ciutat amb la presidència del nostre Alcalde Joan Mora, el Regidor de Cultura Joaquim Fernàndez, el Banderer d’Honor i molts amic, veïns i visitants que no es volien perdre les evolucions dels Armats, que enguany hem presentat un cartell amb l’evolució de l’Optíada Juvenil i la Gala i l’Estrella, ambdues evolucions de les seccions de llança.Un cop finalitzat l’acte els Armats ens hem dirigit a Santa Maria per participar en la processó Nit de Silenci, juntament amb l’Hort de Getsemaní, la Coronació d’Espines i la M. De Déu dels Dolors. Una processó aquesta que té un moment important com és el pas del seu recorregut per davant del nostre local, el qual aprofitem per fer una evolució ben bé a casa nostra i on una guàrdia de decurions escortant a la Bandera fan els honors a les confraries que ens acompanyen. 
Al final de la processó i davant de Santa Maria, els Armats, les tres confraries i tots els acompanyants han format un grup compacte que sota la llum d’una secció dels Armats amb torxes a les mans, ha creat un moment de silenci i recull en memòria de tots els difunts de les nostres entitats.La part final amb l’entrada de la M. de Déu dels Dolors fins al peu de l’altar, amb tots els participants fent un passadís d’honor i en el més absolut silenci ha posat el final a la processó i als actes del dijous.
(Fotografies: Mireia Romagosa i Quim Molina)

Cap comentari:

Publica un comentari