dilluns, 6 d’abril del 2015

Divendres Sant 2015

Una data: 13 d’abril de 1990. Després de més de 20 anys, els armats tornàvem a sortir a la Processó General del Divendres Sant. La curiosa disposició de les dates de Setmana Santa al calendari, fa que els 25 anys justos se celebrin un cop passada la d’enguany tot just deu dies després. En qualsevol cas, si l’any passat era la nostra 25a participació, enguany celebràvem el 25è aniversari d’aquell retorn. Per tant un divendres ben especial.

La Recollida del Sant Crist també celebrava el seu aniversari i si fa 25 anys entre els assistents hi havia alguna llàgrima emotiva, en qualsevol de les edicions sempre ens agafa un moment d’emoció quan el Sant Crist és aixecat i carregat pel confrare. La imatge del Crist de la Bona Mort és portada a pes a l’estil tradicional català, amb bossa i corretges de cuir. 



Com mana el protocol dels darrers anys, l’Optiada Juvenil ha fet la seva evolució i les seccions de llança el Combat de 3. Tot seguit i amb la formació dels Armats presentant llances, el Sant Crist ha estat carregat essent l’Angel Rubio el confrare que ho ha fet fent el gir característic tot mantenint la imatge dreta i quieta, amb el redoble apagat del nostre cap de Banda. L’hora 2/4 de 7 i començava el camí envers Santa Maria. 




Després del tradicional Combat de 2 al carrer Sant Bru i d’uns moments de treva tot esperant l’autorització per entrar al recinte de la Plaça de Santa Maria, la formació dels Armats feia la seva entrada a les 7 de la tarda al recinte per entrar dins de la Basílica, com anem fent els darrers anys i alliberar així espai a l’atapeïda  plaça. 

A l’hora prevista tots els representants de les confraries estàvem a l’escenari, si bé l’acte ha començat amb un lleuger retard. Després de la preceptiva autorització demanada pel Capità Manaia dels Armats, ha començat la Processó del Divendres Sant.





Gairebé dues hores i mitja després de la sortida, la nostra formació ha entrat a la plaça de Santa Anna, on Mn Sergi Notó ens esperava per fer la pregària final. Després de les evolucions de l’Optiada Juvenil i l’Estrella de les seccions de llança, s’ha donat pas al moment de recolliment final amb la pregària del mossèn. 




Ha finalitzat així la participació a la Processó General del Divendres Sant del nostre 25è aniversari, que ha tingut una durada pels Armats, de 3 hores aproximadament, des de la sortida de Santa Maria fins a l’entrada de nou al nostre local.



(Fotografies: Mireia Romagosa i Quim Molina)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada