dissabte, 2 d’abril de 2016

Imatges del Dijous Sant 2016

Grup d'Armats del Dijous Sant
A Mataró el Dijous Sant és sinònim d’Armats. Des dels anys vuitanta, és el dia en que desenvolupem els actes que ens són propis.
Primer de tot, la Recollida de la Bandera, amb la figura honorífica del Banderer d’Honor, enguany en Jordi Llinàs i Barrios, un armat que pertany a una nissaga ben extensa de vinculació a l’entitat. El seu pare Marcel•lí, els seus germans Manel i Amadeu, tots ells també Banderers d’Honor en edicions pretèrites, i el seu fill Jordi, Decurió de la primera secció de llança i actual Ajudant del Capità. L’acte ha comptat amb la presència del nostre Alcalde David Bote i el Regidor de Cultura Joaquim Fernàndez.
Arribada a Santa Maria
Banderer d'Honor amb el seu fill i el Capità - Amb l'Alcalde i el regidor de Cultura - Moment del lliurament
Grup amb el Banderer - Cerimònia de recollida - Desfilada de la Bandera - Combat General

En segon lloc, l’acte d’Homenatge a la Ciutat a la plaça de l’Ajuntament. Un acte ja amb 30 anys al darrere que pretén, any rere any, fer una mostra pel nostre públic de les evolucions que sabem fer els Armats. Aquesta edició ha comptat amb les execucions de l’estrella dels Signums i les seccions de llança han dut a terme la Fletxa, el combat mixt de 2 i 3 i la tradicional Estrella. L’acte ha comtat amb la presència del Banderer d'Honor, de l'Alcalde David Bote i altres regidors i representants de grups municipals.    

Exhibició de la Biga - La Fletxa - L'Estrella - Llança i Signums

Salutació de la Formació - L'alcalde i el president Rafel Llibre - Grup a la presidència - Nit de Silenci

En tercer lloc, la Processó Nit de Silenci, Processó que recull l’essència de les antigues processons catalanes que es feien abans de la prohibició de l’any 1969. Amb la presència, per ordre de desfilada, dels Armats, del misteri de l’Hort de Getsemaní, del misteri de la Coronació d’Espines i de la Mare de Déu dels Dolors, la processó s’ha dut a terme pels carrers del Centre i ha finalitzat amb l’acte de Record pels Difunts i l’entrada a Santa Maria per a la pregària final, enguany amb l’acompanyament musical a l’orgue a càrrec de Benet Costa.


Secció Signums - Acte d'Homenatge als difunts - Entrada a Santa Maria

Foto de grup a Santa Maria

La tradicional foto de grup dels Armats al peu de l’altar ha posat punt i final a un dijous sempre molt intens.

(Fotografies: Mireia Romagosa i Quim Molina)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada