dissabte, 22 d’abril del 2017

Dijous Sant


Seria molt difícil entendre una Setmana Santa mataronina sense els Armats el Dijous Sant. Si a les processons ja som un element ben diferencial i característic, els actes que presentem el Dijous Sant, són una particularitat ben marcada de la nostra Setmana Santa.

L’acte de la Recollida de la Bandera a la basílica de Santa Maria, enceta els actes del dijous amb aquest pròleg que aplega la figura de la Bandera, del Banderer d’Honor i de tota la formació. Enguany l’armat sènior Luís Alberto Majuelo Almirante, Banderer d’Honor i persona que va desfilar els anys seixanta, ha recollit la bandera al davant del pas de la Verge dels Dolors per lliurar-la al Banderer de la formació dels Armats. L’acte ha comptat amb la presència del nostre alcalde sr. David Bote i la regidora de Promoció Econòmica sra. Dolors Guillén.


El tradicional recorregut pels carrers del centre ens ha portat a les portes de la plaça de l’Ajuntament per a la segona cita del dia: L’Homenatge a la Ciutat. Aquest acte, amb més de 30 anys d’història, és la millor ocasió perquè els nostres amics puguin gaudir de les evolucions més complexes que podem oferir els Armats. Amb la plaça plena de gent, el públic ha pogut gaudir enguany de les evolucions del Triangle, el Combat de 3 i l’Estrella, amb la participació de diferents seccions del maniple, així com les evolucions de la nostra Biga. En el seu parlament previ, el Capità ha manifestat la seva intenció de no presentar-se a una segona reelecció, deixant el càrrec vacant perquè l’ocupi un nou company la temporada vinent. L’acte ha comptat amb la presència del Banderer d’Honor, del nostre Alcalde i de diferents regidors del nostre ajuntament.

La Processó Nit de Silenci tanca la nostra activitat del dijous. Conjuntament amb els passos de l’Hort de Getsemaní, la Coronació d’Espines i la M. de Déu dels Dolors, aquesta processó va agafant el seu protagonisme dins dels actes de la Setmana Santa. Després d’un recorregut pels carrers del centre, no s’ha pogut dur a terme l’acte d’Homenatge als difunts davant de la basílica. Les ambulàncies van haver d’atendre a una persona i van estacionar el vehicle davant de la porta, per la qual cosa es va ajornar aquesta part per la temporada vinent. No obstant l’entrada de la M. de Déu dels Dolors amb la guàrdia d’honor dels Armats pel passadís central, sí que es va dur a terme. Enguany amb la novetat de la presència del Cor Madrigalista, que va interpretar O Testa Lacerada de J. S. Bach. Seguidament mossèn Josep Joan Badia ha fet la pregària i el Cor ha cantat la segona peça Tenebre Facte Sun de M. Hayden. 

La tradicional foto de grup dels armats a l’escala de l’altar ha posat punt i final a gairebé cinc hores d’activitat per part nostra.  

(Fotografies: Mireia Romagosa, Gemma Romagosa i Quim Molina)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada