diumenge, 22 d’abril del 2012

Desfilada commemorativa del 50è aniv. dels Armats de Torredembarra

Finalment ha arribat el dia. Amb motiu dels 50 anys de la recuperació dels Armats de Torredembarra, el 20 d’abril de 1962, ens hem desplaçat fins aquesta vila del Tarragonès, per  participar en la desfilada commemorativa que tancava els actes d’aquest aniversari. En conjunt ens hem desplaçat més de 75 persones entre armats, logística i familiars, així com també una representació de l’ajuntament encapçalada pel nostre alcalde.
Reunió de Caps i Comandaments
El desplaçament del grup s’ha fet en dos autocars i vehicles particulars, sortint els autocars de Mataró a les 11 del matí i arribant a Torredembarra als voltants de la una. Tot seguit tothom s’ha distribuït en el lloc habilitat per canviar-nos, l’escola Antoni Roig. Temps lliure per dinar i a les 5 de la tarda ens hem concentrat les tres agrupacions per iniciar la desfilada en direcció a l’edifici del Patronat Antoni Roig.

Entrada de Mataró pel portal de Padrines

Han encapçalat aquest recorregut els nostres amfitrions els Armats de Torredembarra, amb 29 efectius, a continuació Mataró, amb 61 efectius i finalment els Armats de la Sang de Tarragona amb 40 efectius.

Armats de la Sang de Tarragona
Un cop arribats a l’edifici del Patronat, s’ha fet el tancament de files i hem gaudit d’uns minuts per poder conversar entre tots.

Armats de Mataró
Els Armats de Torredembarra fent la guàrdia al Patronat Antoni Roig
Capità Manaia de Mataró (Jordi Romagosa), Capità Manaies de Torredembarra (Antonio Roig) i President dels Armats de Torredembarra (Pere Font), en el tancament de files al Patronat

Tot seguit ha començat la desfilada, que hem encapçalat els Armats de Mataró, seguits dels de Tarragona i, tancant el grup, els de Torredembarra. Durant la desfilada cada agrupació ha dut a terme diferents evolucions pròpies. 
Els Armats de Mataró fent la fletxa al carrer de Pere Badia

El Capità Manaia Jordi Romagosa, saluda a l'Alcalde de Mataró sr. Joan Mora en el decurs de la desfilada

Armats de Mataró fent el combat de 2 a la plaça del Castell

En arribar a la Plaça del Castell cada agrupació ha pogut fer una evolució a la plaça central, quedant finalment les tres agrupacions formades al davant de les escales de l’Ajuntament, finalitzant així la desfilada.

Els Armats de Tarragona fent la seva evolució a la plaça del Castell

Armats de Torredembarra fent la seva evolució a la plaça del Castell

L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, s’ha adreçat en primer lloc a tots els assistents, a continuació el representant de l’ajuntament de Tarragona i finalment el nostre alcalde sr. Joan Mora.

El sr. Joan Masagué saluda a tots els assistents

El sr. Joan Mora s'adreça als assistents
Tot seguit s’ha fet un Toc de Silenci en record de tots els armats difunts. L’acte, que unes quantes gotes de pluja semblaven voler-nos esgarrar, ha finalitzat amb una fotografia aèria de grup dels 130 armats que han desfilat.

Capitans Manaies de Torredembarra (Antonio Roig), Tarragona (Alfons Lorenzo) i Mataró (Jordi Romagosa)

Toc de Silenci

Un cop tot el material recollit i carregat als vehicles, ens hem desplaçat fins el Casal per fer el sopar de germanor. Durant els parlaments finals, el nostre president Jordi Llinàs i el nostre alcalde han lliurat a la colla amfitriona una reproducció de la Venus de Mataró. Les colles convidades hem rebut per part dels Armats de Torredembarra, el llibre editat en commemoració del 50è aniversari i la fotografia de grup acabada de sortir del forn, tot un detall. Hem rebut també per part dels Armats de Tarragona, un exemplar del llibre de la seva història. Per part nostra hem lliurat 10 exemplars de la nostra revista a cada agrupació.
En definitiva, una jornada inesborrable dedicada a la memòria d’aquelles persones que ara fa 50 anys van dedicar temps i esforços per recuperar una tradició que avui és ben viva i que té un esdevenidor prometedor.
Des dels Armats de Mataró volem reiterar la nostra felicitació. Enhorabona.



(Fotografies: Rita Minguillon)


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per haver-hi col·laborat. Per nosaltres ha estat un goig compartir la vostra colla, així com una experiència encoratjadora conèixer una Junta tant treballadora i "professional" en el seu comés. Enhorabona Armats de Mataró.

    Pere Font Mas
    President de la Confraria de la Creu Armats de Torredembarra
    Porta-vexillum

    ResponElimina