dimarts, 11 de setembre del 2018

11 de setembre 2018


Ofrena floral dels Armats

Una nova edició de l’acte d’homenatge a Rafael Casanova, s’encetava el matí de l’11 de setembre amb un sol radiant i amb un grup significatiu de persones representants d’entitats culturals, sindicats i partits polítics, tots concentrats al davant del monòlit d’homenatge al darrer Conseller en Cap de Barcelona els anys 1713 i 1714.

Una nova diada també enguany amb fortes connotacions polítiques degut als fets que s’han anat produint des de la passada edició. Però qüestions polítiques a part, els Armats, com a entitat arrelada en la cultura catalana i les seves dates rellevants, hem participat de nou a l’acte d’homenatge a aquest conseller en representació de tots els defensors de la llibertat dels pobles.

L’acte en sí s’ha desenvolupat amb el protocol habitual. Ha començat amb ‘El cant del poble’, amb lletra de Josep M. de Sagarra i música d’Amadeu Vives, a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró. Tot seguit s’ha  donat pas a l’ofrena floral per part del consistori, amb notables absències, dipositant el nostre Alcalde David Bote, un ram de flors com a primera ofrena de la diada. A continuació, el cor i el públic assistent han cantat ‘els Segadors’ finalitzant amb crists de “Visca Catalunya”. Seguidament l’entitat Mestres del Gai Saber ha dut a terme, con ja és tradició, el Ball d’Homenatge d’en Joan Serra. Es tracta d’una creació del músic Jaume Arnella i el coreògraf i mestre de dansa tradicional Joan Serra, que es basa en la polca dels balls de gitanes.

Cor Madrigalista, ofrena del consistori i Mestres del Gai Saber
 
A continuació i seguint l’ordre establert, les diferents entitats culturals, esportives i veïnals de la ciutat presents a l’acte, han fet les seves ofrenes florals i alguns parlaments. Com és tradicional, ha començat Omnium Cultural, representant a desenes d’entitats mataronines, i a continuació altres entitats a títol individual. També els Armats hem ofert el nostre petit homenatge a tots aquells que van defensar els seus ideals de llibertat ara fa més de tres segles. Enguany ha acompanyat a la nostra junta, l’Armat Martí Lopez i Salvador, integrant de l’Optiada Juvenil, que ha dipositat el ram a peus del monòlit.


Ofrena floral dels Armats de Mataró
 
Com és habitual l’acte ha continuat amb les aportacions dels sindicats i els partits polítics de la nostra ciutat presents a l’acte, que amb les seves ofrenes i parlaments han posat punt i final a la tradicional Ofrena Floral del matí de la Diada Nacional de Catalunya.




(Fotos: Jordi Romagosa)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada