diumenge, 22 de març de 2020

La Revista dels Armats 22 - Any 2020

La revista número 22 dels Armats, corresponent a la Setmana Santa del 2020, s'havia de presentar al públic en el decurs de la Presentació dels Cartells i la Revista, que estava previst pel dissabte 14 de març a Can Palauet.
Dissortadament la situació extraordinària viscuda al nostre país arran de l'alerta sanitària i les recomanacions de les autoritats sanitàries i polítiques, van obligar a suspendre una gran quantitat dels actes previstos, previs a la Setmana Santa.

La temporada 2020 no presentava gaires novetats, excepte per dos aspectes concrets. Un era la incorporació de la nostra entitat a la Federació Catalana de Passions i el reconeixement a la tasca feta des de l'any 1983 en les diferents representacions i muntatges que els Armats hem fet d'aquesta posta en escena. Un altre era la presentació d'un vestuari el més fidel possible als equips que es portaven al segle XVIII i que es presentarà el Dijous Sant en l'acte de la Recollida de la Bandera.
Per desgràcia, la Setmana Santa 2020 no es va poder dur a terme tal i com estava prevista i a més a més del confinament, la recordarem amb tristor per la sobtada mort del president i director de la Passió, Joan Rovira i Viñas, que ens va deixar en el decurs de l'assemblea de socis on es presentaven els actes que recull la revista i que no es van dur a terme. La Federació Catalana de Passions va suspendre les representacions de la temporada degut a aquesta emergència sanitària i la Comissió de Setmana Santa de Mataró va fer el mateix amb tots els actes lúdics i de culte que estaven previstos.

Malgrat tot això, farem la tradicional explicació del contingut de la revista, la número 22.

La portada de la revista manté el seu disseny característic i enguany ens presenta una fotografia de l'acte d'Homenatge a la Ciutat, on podem veure al Capità Manaia, Rafael Llibre, saludant a les autoritats al balcó de l'Ajuntament.  La revista incrementa el nombre de pàgines respecte a anteriors edicions i com a novetats en aquesta tenim un escrit sobre la presentació del llibre de la Història dels Armats, una reflexió sobre la Optíada Juvenil i un recordatori als Armats que ens han deixat durant el darrer any. El tancament de la revista no ha permès poder reflectir la sobtada defunció del president, però sí que s'ha pogut incorporar un recordatori a les primeres pàgines.
Altres seccions es mantenen, com és habitual; amb els escrits de l’alcalde, la regidora de cultura, el president, el Capità Manaia, el Banderer d’Honor 2020 (Joan Cuenca) i l’armat sènior (Joan Soler).
Així mateix tenim el Programa d’Actuacions per a la Setmana Santa, els socis participants de la temporada anterior, la fitxa tècnica de la revista i la memòria d’activitats de la temporada 2019.

Aquesta revista no ha estat distribuïda pels canals habituals. Existeixen exemplars a la nostra seu.


Contingut de la revista:

-    Recordatori de la defunció del president, Joan Rovira
-    Salutació de l’Alcalde (David Bote i Paz)
-    Salutació de la Regidora de Cultura (Mª José Pérez Carrasco)
-    Salutació del President (Joan Rovira i Viñas - President)
-    Salutació del Capità (Rafael Llibre i Tur – Capità Manaia)
-    Banderer d’Honor 2020 – Joan Cuenca i Gómez
-    Una ollada a l'Optíada Juvenil - Anastasi Codosal i Jato
-    El racó dels Sèniors – Joan Soler i Subirà
-    El llibre dels Armats de Mataró - Héctor López i Silva
-    Cartells de la Passió i els Armats 2020
-    Pensant en la Passió 2020 – Joan Rovira i Viñas
-    Full d’Inscripció
-    Formació d’Armats de Mataró 2019
-    Programa dels Armats de la Setmana Santa 2020
-    Esmorzar tradicional 2019 – Mario Martínez i Carballo
-    Programa d'actuacions pels carrers de Mataró
-    Pessebres vivents 2019
-    In memoriam de: Antoni Trenchs, Antoni Parull, Amador Ávalos, Jordi Samper
-    Memòria d’activitats 2019
-    Agraïment als anunciants i col·laboradors i Fitxa Tècnica de la revistaCap comentari:

Publica un comentari