dijous, 17 de febrer del 2022

En record de Joan Soler i Subirà

Joan Soler com a Banderer d'Honor. L'acompanyen Joan Lluís Martín i Josep M. Arnau. Al darrera, l'aleshores president Albert Miquel.


Ens ha arribat la trista notícia del traspàs del company Joan Soler i Subirà, que es va produir el passat 20 de setembre. Recordem algunes pinzellades del seu pas per l’entitat i algunes imatges de l’arxiu.

Nascut a Mataró el 1942, es va incorporar a l’entitat l’any 1982, de la mà del seu cunyat Jordi Roca i Vallmajor (+). Malauradament, en Jordi Roca ens va deixar de forma prematura l’any 1994 i afectat per aquest fet, en Joan va deixar la seva participació en el Maniple. No obstant va continuar sent soci fins el dia del seu traspàs.


Imatge de l'any 1984 al davant de Santa Maria. En Joan està dret a la dreta del Capità Xavier Pelàez.

A la revista dels Armats de l’any 2020, va ser el protagonista de la secció “El Racó dels Sèniors” on va comentar les seves vivències com a Armat i va aportar les dades que esmentem. Durant la conversa amb el company Antoni Trenchs i Mola (que s’encarregava d’aquesta secció), l’Antoni li va comentar pel fet de continuar sent soci quan ja feia tants anys que no desfilava. La resposta d’en Joan va ser: “Home, és que som els Armats de Mataró i sense nosaltres les processons serien una altra cosa”. Un petit exemple del seu compromís per a intentar garantir la continuïtat de l’entitat.


Imatge de l'any 1985 a Llavaneres. En Joan és a la fila de baix, dret, el quart començant per l'esquerra, amb diadema metàl·lica al cap.

Participant els primers anys com a portador del pergamí, va passar més endavant a formar part de la Banda en el grup de bombos, lloc que va ocupar fins el moment de deixar de desfilar.


Any 1987, la Banda dels Armats. En Joan està al mig de la darrera fila.

Any 1987 a Llavaneres. En Joan es troba dret a l'esquerra.

Durant aquests anys va participar a les Processons de Sant Andreu de Llavaneres, del Dijous i Divendres Sant a Mataró i a sortides emblemàtiques com la de Montserrat (1988) i la trobada de Girona (1990).


Any 1988. Esmorzar a Cals Frares. En Joan està dret al mig de la foto amb camisa blanca i olleres de sol.

Any 1988. Desfilada a Montserrat. En Joan és el primer a l'esquerra de la segona fila començant per baix.

L’any 2007 va rebre la insígnia de plata pels 25 anys soci i l’any 2011 va ser nomenat Banderer d’Honor com a reconeixement a la seva participació i pertinença a l’entitat.

Any 2011. Recollida de la Bandera a l'Altar dels Dolors. D'esquerra a dreta: Jordi Romagosa, Joan Lluís Martín, Josep M. Herrero, Joan Soler i Anastasi Codosal.

Any 2011. Lliurament de la placa commemorativa com a Banderer d'Honor. D'esquerra a dreta: Amadeu Llinàs, Joan Antoni Baron, Joan Soler i Albert Miquel.

Vagin des d’aquí els nostres condols per a tota la seva família. Descansi en pau.



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada