diumenge, 29 d’octubre del 2023

Final temporada 2023 i Inici de la temporada 2024

Xesco Gomar, Joaquim Valls, Joan Jordán i Mario Martínez

Normalment la temporada dels Armats finalitza abans de l’estiu amb el tradicional Sopar Social. Aquest Sopar, que en els seus orígens se celebrava abans de la Setmana Santa, va esdevenir des de la recuperació l’acte que posava punt i final a la temporada, que recordem que la considerem com el curs escolar, però que l’anomenem amb l’any de la Setmana Santa. 

Enguany per motius diversos, es va posposar fins el passat setembre, finalitzant així la temporada 2023. A continuació podeu llegir un breu resum de l’acte.

El passat dissabte 23 de setembre, els Armats de Mataró vam dur a terme el tradicional Sopar Social de Fi de Temporada. Enguany una mica més tard del que és habitual, ja que normalment es fa abans de l’estiu. Una nova edició que es va celebrar a l’Hotel Atenea, del Port de Mataró. Gairebé una setantena de comensals van gaudir d’uns plats exquisits i de una agradable vetllada mantenint el protocol de passades edicions.

Aquest any per motius d’agenda l’Alcalde, David Bote, es va excusar, però va deixar clara la seva intenció de ser-hi en futures edicions. Igualment es va excusar la nova Regidora de Cultura, Elisabeth Ruiz, per motius de baixa per maternitat, en el seu lloc va assistir Xesco Gomar, que desenvolupa funcions de Regidor de Cultura. També ens va acompanyar la nova Adjunta de Regidoria de Cultura, Heidi Pérez. Mossèn Jaime Moyá, nou rector de la parròquia de Santa Maria, va acompanyar-nos per primer cop.

El Banderer d’Honor d’aquest any, Joan Jordán, va compartir la taula presidencial amb els representants de l’Ajuntament, el President dels Armats, Joaquim Valls, i el Capità Manaia, Mario Martínez, tots acompanyats de les seves parelles. Com a curiositat, a la taula també hi havia el soci més jove de l’entitat, el menut Julen Martínez, fill del Capità, que amb dues setmanes d’edat ja va ser-hi present per primer cop. 

Una projecció de diferents imatges de la temporada, va donar la benvinguda als assistents a l’acte, que es va desenvolupar amb el protocol i estructura habituals.

Lliurament dels premis a Dani Palomo, Nil Suari i Joan Jordan. Parlament del president Joaquim Valls.

Una part important de l’acte, és el lliurament dels diferents guardons que l’entitat atorga a diferents socis i sòcies. Enguany va ser la següent:

  • Premi Passió: (Es va lliurar en el decurs de la Botifarrada, l’esmorzar dels Armats). El soci Marc Romagosa i Lluch va rebre la placa de mans del director Jordi Llinàs i Barrios.
  • Placa de Banderer d’Honor. El soci Joan Jordán i López va rebre la placa de mans del Capità Manaia, Mario Martínez i Carballo.
  • Premi Arnat 2023. L’armat votat pel Maniple, Nil Suari i Gallemí, va rebre el premi de mans del President, Joaquim Valls i Mojedano.
  • Premi Armat 2023.L’armat votat pel Maniple, Dani Palomo i Roldán, el va rebre de mans del regidor Xesco Gomar.

La cloenda de l’acte la va portar a terme el mateix regidor, rebent un gran aplaudiment per les paraules dites i amb el sentiment que les va dir, cosa que Armats de Mataró agraïm profundament.

Però la maquinària segueix endavant i ja s’està treballant en els primers actes en que participen els socis i sòcies en l’inici de la temporada 2024. La nostra entitat participa, durant la campanya del Nadal, en diferents Pessebres Vivents i als Pastorets de Mataró.

En principi està prevista la participació a:

  • Pessebre Vivent de Corró d’Avall, els dies 16 i 17 de desembre
  • Pessebre Vivent de Santa Maria de Palautordera, els dies 16 i 17 de desembre
  • Els Pastorets de Mataró, durant els mesos de desembre i gener. Podeu consultar-ho a la seva Web.

Per si algú està interessat en formar part de la nostra entitat, aquestes activitats poden ser una bona manera d’entrar en contacte amb el tarannà dels Armats de Mataró.


Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada