diumenge, 11 de febrer del 2024

La Revista dels Armats 26 - Any 2024

La revista número 26 dels Armats, corresponent a la Setmana Santa del 2024, es va presentar al públic en el decurs de la Presentació dels Cartells i la Revista, que es va dur a terme el passat divendres 26 de gener a l’Espai Mataró Connecta a la plaça de la Muralla.
La temporada 2024 també té aniversaris importants a destacar. Per a començar no es tracta d’un aniversari nostre, sinó que enguany fa 25 anys que els Manaies de Banyoles van organitzar la Trobada d’Armats de Catalunya el 21 de març de 1999, en motiu dels 50 anys de la seva recuperació. Per a commemorar ara els 75 anys n’organitzen una altra pel 3 de març, que ja comentarem. Altres aniversaris amb números rodons ja els anirem comentant, però en destaquen alguns, com el centenari de la creació de la Comissió Pro-Armats l’any 1924, aniversaris a la Recollida de la Bandera i els 20 anys de la Trobada d’Armats a Mataró.
La portada de la revista recupera l'estil de les darreres edicions, llevat de la de l’any passat, amb la capçalera vermella i les dades identificatives. A la part central s’hi pot veure una fotografia dels dos Armats Antics custodiant la Bandera dels Armats.
La revista en sí manté el número de pàgines d’edicions anteriors mantenint-se en les 48 pàgines. Les seccions es mantenen, com és habitual; amb els escrits de l’alcalde, la regidora de cultura, el president Joaquim Valls, el Capità Manaia Mario Martínez, el Banderer d’Honor 2024 (Anastasi Codosal) i el director de la Passió (Jordi Llinàs) que torna dirigir-la aquesta temporada. Enguany també hi tenim un escrit de Jaime Moyá Querejeta, nou Rector de la Basílica de Santa Maria.
En aquesta edició tampoc hi tenim la secció del Racó dels Sèniors. En canvi tenim un escrit de presentació dels Armats de Sant Vicenç de Castellet, que enguany ens acompanyaran el Dijous Sant. També es parla del nou local i del fet singular de que l’entitat va guanyar el tercer premi a la Dooble de Loteries de Catalunya.
Així mateix tenim el Programa d’Actuacions per a la Setmana Santa, la fitxa tècnica de la revista i la Memòria d’activitats de la temporada 2023.


Com sempre, la distribució de la revista és gratuïta i la podreu trobar als locals dels nostres col·laboradors i a la nostra seu.

Contingut de la revista:

-    Salutació de l’Alcalde (David Bote i Paz)
-    Salutació de la Regidora de Cultura (Heidi Pérez Pérez)
-    Salutació del President (Joaquim Valls i Mojedano - President)
-    Salutació del Capità (Mario Martínez i Carballo – Capità Manaia)
-    Nou Rector a Santa Maria de Mataró (Jaime Moyá Querejeta - Rector)
-    Banderer d’Honor 2024 – Anastasi Codosal i Jato
-    Pensant en la Passió 2024 – Jordi Llinàs i Barrios (Director)
-    Cartells de la Passió i els Armats 2024
-    Romans de Sant Vicenç de Castellet (Josep Martí i Cano – Centurió)
-    Programa dels Armats de la Setmana Santa 2024
-    Acabar bé i començar millor
-    Un desig fet realitat
-    In Memoriam: Luís Alberto Majuelo i Almirante
-    Logotips d’Amics dels Armats.
-    Efemèrides
-    Banderer d’Honor 2023 – Joan Jordan i López
-    Memòria d’activitats 2023
-    Agraïment als anunciants i col·laboradors i Fitxa Tècnica de la revista


Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada