diumenge, 30 de juny del 2024

Inauguració del nou Castrum


Al final sí!

Aquest dissabte 29 de juny del 2024 a les 6 de la tarda, els Armats hem pogut obrir el nostre nou local social, al qual anomenem “Castrum” (paraula llatina que significa campament nocturn de l’exèrcit romà), a tota la ciutadania de Mataró.

Cal remarcar que no es tracta d’una inauguració estrictament parlant. Els Armats, juntament amb el Cor Madrigalista, ja ocupem aquest espai des de finals del 2015, quan vam haver de deixar el nostre antic local a la Presó, juntament amb tota la resta d’entitats que hi eren presents.

No obstant, les condicions de l’edifici, des del punt de vista de l’accessibilitat, no eren les més escaients per a les persones amb mobilitat reduïda. Aquest punt i el fet de la redistribució dels espais interns, van fer que l’Ajuntament agafés el compromís de fer-ne unes obres de condicionament. D’aquesta manera s’adaptarien alguns espais a la nova funcionalitat de l’edifici i s’hi permetria l’accés a persones de totes les edats i condicions.

Si el 8 d’abril del 2000, s’inaugurava el local a la Presó, aquí han passat uns quants anys des que ens hi vam establir fins avui, però, finalment, s’han fet les obres de condicionament i Armats de Mataró hem pogut obrir les portes del nostre local a tots els visitants que ens han volgut acompanyar.

Una gran quantitat de persones ens ha visitat durant les tres hores en que el local ha estat obert. Hem comptat amb la presència d’Antics Armats; antics Banderers d’Honor; integrants actuals del Maniple; socis i sòcies de l’entitat; representants de diferents confraries; companys dels Pessebres vivents on col·laborem; representants d’entitats culturals de la ciutat; companys dels maniples de Banyoles, Calella i Sant Vicenç de Castellet; representants de diferents partits del consistori mataroní i el nostre alcalde David Bote. 

Tots els visitants han pogut veure els diferents espais del local, el material que fem servir a les desfilades, petits detalls i records a les vitrines de la planta baixa, material audiovisual que s’anava projectant i combatre la calor amb una copa de cava o un got d’aigua, tot ben fresquet. I mentrestant, gaudir de converses espontànies i de retrobament amb els assistents.


Una nova efemèride que passa a la Història recent dels Armats de Mataró.

Més informació a la nostra WEB. Inauguració Castrum de Mataró

 

(Fotografies: Jordi Romagosa)

Jordi Romagosa i Nebot


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada