dilluns, 8 d’octubre del 2012

Processó extraordinària XXVè aniv. Germandat Ntro. Padre Jesús Nazareno i Ntra. Sra. de la Esperanza

Si ara fa un dies va ser la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors la que celebrava una processó extraordinària en commemoració del 25è aniversari de la seva fundació, el passat dissabte dia 6 ha estat la Germandat de Ntro. Padre Jesús Nazareno i Ntra. Sra. de la Esperanza la que també ha dut a terme la seva pel mateix motiu. 
A les set de la tarda i després d’organitzar-se tot el seguici amb la participació de la gran majoria de  germandats, confraries i Armats de Mataró, així com confraries de fora de Mataró, la imatge del Natzarè ha sortit de l’església de l’Esperança. També s’ha comptat amb una representació dels Armats de Martorelles amb el seu Capità Manaia al capdavant. Per part nostra, la representació ha estat formada pel President i pel Capità Manaia, que han representat a l’entitat tot portant la Bandera.

Aspectes de la part davantera de la processó


La Processó ha sortit de l’esglèsia a les 7 de la tarda i ha fet un recorregut per, entre altres, els carrers de Maria Auxiliadora i de la Gatassa fins al carrer Rosselló, seu de la Confraria on el Misteri ha fet l’aixecament d’honor.
El pas pel carrer Rosselló



Tot seguit la processó ha continuat fins entrar de nou a l’esglèsia on hi ha hagut els parlaments i s’ha obsequiat a les confraries participants amb un record de l’acte.
Ha estat un acte i una processó llarga, més de quatre hores, però també ha valgut la pena l’esforç tot estant al   costat dels nostres companys confrares i del seu Germà Major, el sr. Javier Lechuga. D’altra banda però, s’ha pogut veure l’estil del pas i els moviments del Natzarè, sempre al compàs de la seva banda de música.
Un altre fet curiós ha estat el poder veure la sortida i entrada del misteri a la parròquia, que obliga a treure-li la creu, i a abaixar la figura dins la mateixa estructura del misteri, per a poder passar per la porta, que no és excessivament alta. Sempre s’aprèn alguna cosa.
Les nostres felicitacions als integrants de la Germandat pel seu aniversari.



(Fotografies: Jordi Llinàs i Jordi Romagosa)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

1 comentari: