dimecres, 31 d’octubre del 2012

Mataró per Càritas

Mataró vol ser solidària. El proper dissabte dia 3 de novembre se celebra la jornada solidària Mataró per Càritas.
Aquesta acció, organitzada per Càritas Interparroquial de Mataró amb el suport de moltes entitats de la ciutat, té l’objectiu de recaptar aliments i recursos per al banc d’aliments.
La ciutat de Mataró ha estat sempre una ciutat solidària amb els que més dificultats estan passant donant-los suport en el vestir, l’aliment i també suport afectiu i jurídic entre d’altres accions. Un bon exemple són els més de 40 anys que porta Càritas ajudant als més necessitats.
La crisi econòmica (cal continuar recordant qui en són els culpables?) ha fet que les necessitats i les privacions de les famílies hagin augmentant, així com el nombre de famílies que estan per sota del llindar de la pobresa. Aquesta situació també ha tingut efecte sobre aquells que, en èpoques més bones, eren solidaris amb el resultat que ara ells també es troben amb les mateixes dificultats que aquells als que ajudaven. Qui no té un familiar, un amic, un conegut que estigui patint les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i que estigui passant per uns problemes de severitat. Amb una taxa d’atur del 25% no és difícil trobar-los.
És per això que Càrites i la resta d’entitats col•laboradores fan aquesta crida a totes les persones, que bonament puguin, a col•laborar en aquesta recollida i en totes les activitats que estan planificades pel proper dissabte.
En aquesta crida a la solidaritat, la Comissió de Setmana Santa s’hi afegeix de forma activa i nosaltres els Armats, que juntament amb la resta de confraries i germandats en formem part, també ho hem de fer.
És per això que les diferents entitats que composen la Comissió estaran presents tota la diada. S'organitzarà una gran paella per a 300 comensals, i també s'està recollint aliments en les seves raons socials per a poder aportar-los al banc d’aliments. Les aportacions també es poden fer el mateix dia a la plaça de Santa Anna.
Les activitats tindran lloc de 10 del matí fins les 9 del vespre. Un escenari instal•lat a la plaça de Santa Anna acollirà actuacions musicals (Delirics, Sic, For You Blue, Good Time, Gospel Sons, La Coixinera, Combo de jazz de l’Escola de Música dirigits per Ivó Oller i la Coral Primavera per la Pau); recitals de poemes a càrrec de Manuel Patricio i Carlos Soriano; una actuació de la colla castellera Passerells del TecnoCampus i espectacles infantils. També hi haurà un taller de dibuix per als més petits i pallassos i s’hi instal•laran diferents carpes per a la captació de socis i donatius, recollida d’aliments, roba i joguines, venda de cava i exposició i sorteig de quadres, entre d’altres.
Esperem que sigui un èxit de participació i que de tot el recollit se’n faci un bon us per a qui realment ho necessita, cosa perfectament i moralment exigible. 



Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada