diumenge, 12 de juny de 2016

Visita als Armats de la Selva del Camp

De tots és conegut que la província de Tarragona concentra el nombre més alt d’agrupacions d’Armats de tota Catalunya. Més d’una trentena de pobles, viles i ciutats tenen la seva agrupació i fins i tot la capital tarragonina presenta més d’una agrupació. Aquest fet dóna a l’entorn tarragoní, unes connotacions diferents a les altres demarcacions catalanes. Una manifestació important d’aquest fet és l’organització d’una concentració anual d’Armats de les comarques tarragonines, que es van iniciar l’any 1992 a Montblanc i que amb algun trencament pel mig, han arribat fins a la XX edició que es va dur a terme el passat 13 de març a Mont-roig. En aquestes concentracions, que s’acostumen a fer pel matí, actualment hi participen un nombre important d’agrupacions de la província, algunes de la província de Lleida i alguna agrupació convidada de forma expressa.

L'alcalde de Selva del Camp, Jordi Vinyals, dóna la benvinguda als assistents

Els Armats de Mataró vam participar a la X trobada l’any 2002 a Montblanc. També vam ser-ne convidats a les trobades del 2003 a la Pobla de Mafumet i del 2004 al Pla de Santa Maria. Dissortadament no s’hi va poder participar per coincidir les dates amb representacions de la nostra Passió.

M. Lluïsa Garriga explicant els detalls de la trobada

La temporada vinent l’agrupació de Selva del Camp organitzarà la XXI trobada dins dels actes commemoratius del 400è aniversari de que la Confraria de la Sang de la Selva del Camp organitza els actes de la Setmana Santa a la seva vila. Per la vinculació que aquesta confraria ha tingut amb la Comissió de Setmana Santa de Mataró, ens han fet l’honor de convidar-nos a participar amb ells d’aquesta efemèride. El passat dia 6 d’abril vam rebre la notificació en la que se’ns convidava a participar d’una primera reunió preparatòria d’aquesta XXI trobada que es durà a terme el proper 2 d’abril de 2017.

Castell de Paborde

Així doncs una representació de la junta encapçalada pel president Rafel Llibre ens vam desplaçar fins aquesta localitat del Baix Camp per assistir a aquesta reunió. La resta del grup el formàvem Joan Rovira, Joaquim Valls i Jordi Romagosa.

Sala d'actes del castell

A la sala d’actes del Castell de Paborde, amb un auditori format per representants de gairebé una vintena d’agrupacions, es va dur a terme la reunió coordinada per M. Lluïsa Garriga, membre de la congregació, amb la benvinguda per part de l’alcalde sr. Jordi Vinyals.

El grup de Mataró

A la resta de la reunió es va informar sobre l’estructura dels actes de la trobada i en el marc d’un animat debat es van proposar opcions de millora per modificar-ne l’ordre a fi i efecte de poder concentrar a totes les agrupacions en el moment de repartir les ‘corbates’ commemoratives i acabar l’acte totes les agrupacions juntes.

D'esquerra a dreta: J. Valls, J. Rovira, M. Ll. Garriga, R. Llibre i J. Romagosa

Un cop acabada la reunió vam poder compartir un esmorzar, moment que va permetre converses animades per anar fent coneixences personals.

Per tant, aquesta XXI trobada ja fa dies que rutlla. Ara ens tocarà a nosaltres començar a treballar a fi i efecte de poder assistir-hi amb una representació ben digne dels Armats de Mataró.

(Fotografies: Rafel Llibre i Jordi Romagosa)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada