dilluns, 8 de juliol del 2019

En record d'Amador Ávalos Camacho

Amador amb l'estendard Soldats de Pau - Dijous Sant 2007
Avui, dilluns 8 de juliol, ens ha deixat el company Amador Ávalos Camacho, a l’edat de 55 anys. L’Amador era una d’aquestes persones amb un caràcter ben especial, que feia que tothom el conegués.
Nascut l’any 1964, va començar com a Armat ja en època adulta, entrant a formar part de l’entitat l’any 2006. En anys posteriors la seva dona Imma Martín i el seu fill Jaume, també s’hi van afegir, formant un de tants grups familiars on tots els seus integrants col·laboren en els diferents àmbits de l’entitat.
Durant aquestes tretze temporades que ha estat amb nosaltres, sempre va estar directament vinculat a les seccions de llança com a Soldat, formant part primer de l’escorta de la Bandera i més endavant de la Primera Secció de Llança, si bé també va portar un Estendard (Signum) en les primeres desfilades.


L'Amador a primer terme - La Passió 2017 a l'Hort del Rector

Visita a Roma 2008

A més de les activitats pròpies de les desfilades a Mataró i les representacions de la Passió, va participar en Trobades d’Armats i altres activitats que els Armats hem anat incorporant i consolidant en les darreres temporades. Una de les coses que sempre deia era “Yo, me apunto a todo”.  Essent així, doncs, va formar part de les formacions de Roma 2008; de les trobades d’Amer 2010, Martorelles 2013 i Selva del Camp 2017; de la desfilada a Torredembarra 2012 i de les processons de Bellpuig 2015 i Amer 2017. Així mateix va participar en diferents edicions dels pessebres vivents de Corró d’Avall i Òrrius i en les representacions dels Pastorets de Mataró.

A la primera fila, primer per la dreta, amb els participants a Corró d'Avall 2012

Dissortadament els seus problemes de salut van obligar-lo a deixar les activitats alguna temporada concreta i finalment del tot les dues darreres temporades, on ja no va poder formar part dels grups participants en els diferents actes.

L’any 2012 va rebre el premi Arnat.

Rebent el premi Arnat l'any 2012
 
Vagin des d’aquí els nostres condols per a tota la seva família. Descansi en pau.

L'Amador, segon per l'esquerra a la fila superior, en la seva darrera participació - Divendres Sant 2017

El funeral tindrà lloc el dimarts dia 9 de juliol a 2/4 de 6 de la tarda al Tanatori de Mataró.



(Fotografies: Arxiu Armats)



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada