dimarts, 27 d’octubre del 2020

En record de Josep Vallmajor i Reales


Ahir vam saber la trista notícia de la mort de Josep Vallmajor i Reales, soci de l’entitat i persona molt vinculada als Armats de Mataró.

En Josep en una imatge dels anys 50

Imatge dels anys 60, amb la cuirassa de l'àliga, estrenades l'any 1962

En Josep va néixer l’any 1942 i pertanyia a aquell grup d’armats veterans que van desfilar els anys 50 i 60 abans de la supressió de les processons i que per molts dels integrants actuals era quasi un desconegut. A la revista de l’any 2015, temporada en la que se’l va nomenar Banderer d’Honor, ens va explicar les seves vivències com a armat. El  fet de que quan era molt jove li van proposar que anés a ajudar a les projeccions de pel·lícules que es feien al Foment. Estaríem parlant, per tant, de començaments dels anys 50. Això va fer que cada setmana es trobés amb persones vinculades als Armats, segons comenta, com Alfonso Sorís, Joan Rovira, Lluís Banchs, Marcel·lí Llinàs, Lluís Rabassa i Emili Amorós. Va ser en Marcel·lí Llinàs qui un dia li va dir que “ja estava prou granat per anar a picar adoquins”, entrant doncs amb 15 directament a portar l’equip de llança.

D'esquerra a dreta: Josep M. Herrero, J.M. Ximenes, Josep Vallmajor i Xavier Pelàez, en una imatge dels anys 50

A la fotografia es pot veure un grup de 4 joves, que la mateixa temporada van entrar tots junts a desfilar. Hi veiem a Josep M. Herrero, Josep M. Ximenes, Josep Vallmajor i Xavier Pelàez. Tots ells ja ens han deixat, i amb ells una part de la nostra història.

L’any 2007 va formar part del grup de socis als que, per primer cop, se’ls hi va atorgar la insígnia d’Or en agraïment pels més de 50 anys de pertinença com a socis de l’entitat.

Any 2015. Missa dels Dolors. Josep Vallmajor amb l'antiga bandera dels Armats. L'acompanyen representants de la Junta, l'Alcalde Joan Mora i el regidor de cultura Joaquim Fernàndez

Dijous Sant, any 2015. Recollida de la Bandera. Josep Vallmajor i el Capità Jordi Romagosa

L’any 2015, tal i com dèiem, en reconeixement a la seva tasca, va ser Banderer d’Honor, participant com a tal a la Missa dels Dolors, a la Recollida de la Bandera i a l’Homenatge a la Ciutat. Aquell any vam poder gaudir de la seva presència a la Botifarrada, però per motius de salut no va poder assistir al Sopar Social. Degut a aquest fet, el president, Rafael Llibre, i el Capità Manaia, Jordi Romagosa, van anar al seu domicili particular a lliurar-li la placa commemorativa en record d’aquella efemèride.

Dijous Sant, any 2015. En Josep i la seva esposa a l'acte d'Homenatge a la Ciutat

7 de juliol del 2015. En Josep rebent del president Rafael Llibre, la placa recordatori com a Banderer d'Honor

El funeral serà el dimecres 28 d’agost a les 9 del matí, al Tanatori de Mataró.

Vagin des d’aquí els nostres condols per a tota la seva família. Descansi en pau.



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada