dimecres, 13 d’abril del 2022

Divendres de Dolors 2022

El Banderer d'Honor, Jordi Martí (quart per l'esquerra), amb la junta dels Armats

Recordem amb algunes imatges, dos actes esdevinguts el darrer cap de setmana, prèviament al Diumenge de Rams. 

La Missa dels Dolors, que se celebra el divendres abans de Rams, va concentrar a la Capella del mateix nom un bon nombre de socis, que juntament amb els fidels que assistien a la missa, van omplir un cop més la capella, joia del barroc català.


Parlament del Banderer - Assistents a la Missa - Entrada de la Bandera

A més del ritual litúrgic, aquesta missa compta amb la presència del Banderer d’Honor de la temporada, que aquest 2022 és el company Jordi Martí i Gelabert, el qual va ser l’encarregat de portar la Bandera dels Armats fins el peu de l’altar i va adreçar unes paraules d’agraïment en finalitzar la missa.

La vinculació dels Armats amb la Mare de Déu dels Dolors es remunta a la primera meitat del segle XX i en l’actualitat se la considera la patrona dels Armats. Per aquest motiu el president dels Armats, Joaquim Valls, va adreçar unes paraules als fidels congregats. 

Un cop finalitzada la missa es van fer les fotografies amb el Banderer d’Honor i ràpidament els assistents que participaven a la representació de la Passió van anar a canviar-se per a poder fer la representació del divendres.

Mercaders del Temple - Comiat de mare i fill - Sant Sopar - Prendiment

Dues representacions, divendres i dissabte, amb una bona afluència de públic que va poder gaudir de la representació d’un muntatge de proximitat a l’aire lliure, ambientat amb punts de llum distribuïts pels espais de l’Hort del Rector i el del Campaner, essent enguany el director en Quim Capdevila. Recordem que el 2020 no es van poder fer les representacions degut al confinament i que el 2021 es va fer una versió enregistrada que està disponible al nostre canal.

 

El Sanedrí - El Pretori - Calvari - Davallament

En finalitzar les representacions i en el decurs del sopar de germanor entre els integrants de la funció, l’actor que interpretava el personatge de Jesús, Sergi Julià, va comunicar que aquella era la seva darrera temporada en el paper, després de dotze temporades interpretant-lo. Moment emotiu en que va rebre l’agraïment de tots els presents.


(Fotografies: Toni Mairena)




Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada