diumenge, 1 de juliol del 2012

Sobre la Mostra d'Entitats

Bé, la IV Mostra d’Entitats de Voluntariat de Mataró ja és història. 
Un cap de setmana realment curiós, ja que el dissabte i per la Mostra, hem tingut un temps d’aquell que molta gent acostuma a anomenar ‘bon temps’, és a dir, sol i calor. En canvi el diumenge hem tingut un temps d’aquell que s’acostuma a anomenar ‘mal temps’, és a dir, núvols i pluja. Potser millor, pel que representava la mostra en sí, haver gaudit del temps que hem gaudit el dissabte. Sí, s’ha passat molta calor, ho sabem els que hi hem estat, però també s’han pogut fer totes les activitats previstes per part de les diferents entitats participants i la gent que ha volgut venir ho ha pogut fer sense entrebancs.
Un total de 76 entitats han ocupat durant tot el dissabte la part baixa de la Riera i la plaça de Santa Anna, distribuïdes en diferents seccions i cadascuna d’elles en una carpa individual. La carpa l’hem adquirit, per tant ara la podrem fer servir per a les nostres activitats anuals.
A més a més s’ha habilitat un escenari on s’han desenvolupat activitats durant tot el dia, en concret 13. A més s’han habilitat un seguit de 4 espais (Cor de Maria, Ajuntament i 2 a la plaça Santa Anna), on s’han dut a terme un total de 21 activitats diferents.
Altres entitats han dut a terme activitats en el propi espai, com per exemple nosaltres, que oferíem als menuts la possibilitat de vestir-se d’armat i pintar un dibuix amb un casc romà.


A la fotografia podeu veure un aspecte de la nostra carpa, la 63, amb la taula que ens ha deixat l’organització, la televisió i l’Armat de mostra, al que hem vestit com els de la segona secció de llança, però amb espasa, per fer-ho una mica diferent.
Durant tot el temps de la mostra s’han projectat muntatges de fotografies i vídeos de l’Amadeu Llinàs i de Jordi Romagosa, així com les imatges de la visita a Roma de l’any 1986 que el Miquel Guillén va preparar amb les filmacions originals de Jaume Ridorsa.
La presència de públic ha anat segons les previsions i moltes persones, sobretot nens, s’han adreçat al nostre lloc per a vestir-se de ‘romans’ i endur-se el dibuix del casc. També hem donat resposta a preguntes sobre les nostres activitats i la possibilitat de visitar alguna escola o que ens visitin en un futur. També han passat alguns dels nostres associats per estar una estona amb nosaltres.  
Val a dir que el grup que hem participat en el muntatge, en l’acció presencial i en el desmuntatge, ens ho hem passat bé. Hem treballat per a l’entitat que per això en formem part.
Ara caldrà veure si l’esforç que han fet les diferents entitats, inclosa la nostra, per participar i donar relleu a aquesta mostra, es tradueix en fets positius. El temps ho dirà.


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada