dissabte, 27 de maig del 2017

Temporada d'eleccions

Rafael Llibre i Tur, fins ara president dels Armats, ha estat escollit nou Capità Manaia dels Armats de Mataró i Joan Rovira i Viñas, actual vicepresident i director de la Passió, ho ha estat com a President per a les quatre properes temporades.

Setmana Santa 2017, Rafael Llibre (decurió de la 2a secció de llança) i Jordi Romagosa (Capità Manaia)
Ara fa quatre anys, comentàvem en aquest blog el final de la temporada 2013, on Rafael Llibre va ser escollit president i Jordi Romagosa reelegit com a Capità. Doncs bé, el temps ha anat passant i hem arribat a aquest final de temporada on tocava de nou fer eleccions als òrgans de govern. Finalitzava per tant, el període de quatre anys de la junta directiva actual escollida el 30 de maig de 2013 i, tal i com s’estableix en els estatuts de l’entitat, tocava renovació o reelecció pel càrrec de president i equip directiu. Recordem també que arran del que legislen els estatuts de l’entitat, que fixen la durada en el càrrec per quatre anys, tocava renovació o reelecció del càrrec de Capità Manaia, escollit a l’assemblea del 23 maig de 2013.

Setmana Santa 2017, Joan Rovira (Cap de Banda)
Tal i com es va fer el 2013, les dues eleccions també s’han fet en dues assemblees independents. A tal efecte es van convocar simultàniament els períodes de presentació de candidatures a finals del mes de març, donant per tancades les candidatures a finals d’abril i convocant assemblees per a l’elecció de Capità el 25 de maig i per a l’elecció de president el 26 de maig.

Abans de l’inici de la presentació de candidatures, l’actual Capità Jordi Romagosa, va comunicar als integrants de la formació dels Armats, la seva decisió de posar final a la seva etapa com a Capità no optant de nou al càrrec. Aquesta decisió la va fer pública en el parlament de l’acte de l’Homenatge a la Ciutat durant la passada Setmana Santa.

Un cop finalitzada la presentació de candidatures, es van presentar candidatures úniques a tots dos càrrecs. Per una banda Rafael Llibre es presentava com a Capità i Joan Rovira ho feia com a president, mantenint com a equip a la gran majoria dels integrants de la Junta actual. Per tant, el 25 de maig, després de presentar el seu programa d’actuacions i els canvis de cara a la propera temporada, Rafael Llibre ha estat escollit per majoria en el càrrec de capità. Recordem que pel càrrec de Capità sols voten els socis que desfilen.
L’endemà, el 26 de maig, l’equip directiu encapçalat per Joan Rovira, també doncs com a única candidatura presentada, ha estat escollit per la majoria dels assistents, en aquest cas voten tots els socis de l’entitat, per a continuar la tasca com a junta directiva per aquests propers quatre anys.


(fotografies: Gemma Romagosa i Quim Molina)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia
2009-2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada