diumenge, 1 d’abril del 2018

Imatges de la Passió 2018

El Sant Sopar

Per tercer any consecutiu, els espais de l’Hort del Rector i el del Campaner han acollit la representació de “la Passió: Últims dies de Jesús”, la aportació que fan els Armats des del 1983 a les escenificacions que es fan a teatres o carrers, dels actes que donen el sentit a la Setmana Santa.
Enguany la novetat la van poder viure de primera mà, les persones que van venir puntuals a la representació del divendres dia 23. Una senzilla ambientació d’un mercat amb els figurants fent de venedors i compradors a la part central i un petit grup de músics amenitzant al conjunt i donant peu a les coreografies que interpretaven una parell de ballarines. En una de les taules es podia prendre també un got de “vi calent”. La presència de Caifàs i els sacerdots per una banda i el pretor Pons Pilat i la seva escorta per una altra, va marcar un punt de tensió entre ambdós personatges, enemistat manifesta que culminarà a l’escena del Pretori.
El punt culminant amb la presència de Jesús i els seus apòstols i la discussió amb venedors i sacerdots va finalitzar aquesta prèvia per a donar pas a la representació tradicional.

Pilat i la seva dona

Els diferents quadres es van anar desenvolupant per a culminar amb el calvari i el penjament previ de Judes. No es va fer el final del sepulcre al Fossar Xic, que semblava més un aparcament d’una gran superfície que un racó emblemàtic de la ciutat.
No obstant el públic va poder gaudir de les paraules de dolor de Maria, de la contundència de Caifàs, dels dubtes de Pilat, de la traïció i penediment de Judes, del dramatisme del Camí de l’Amargura i de les paraules i el missatge de Jesús.

El Calvari

Dissortadament la representació del dissabte 24 es va haver de suspendre per la pluja insistent que va fer acte de presència durant tota la jornada, deixant la convocatòria oberta per a la temporada 2019. És el risc que sempre tenen les representacions a l’aire lliure.
Els integrants de la Passió, no obstant, es van concentrar al local dels Armats i es va fer el lliurament del premi Passió, que va ser per Armand Suari i Girau.

Joan Rovira (Director) lliura el premi Passió a Armand Suari

Armand Suari amb la placa del premi Passió

(Fotos: Som Dos i Arxiu Armats)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada