dilluns, 9 d’abril del 2018

Imatges Divendres Sant 2018

El Divendres Sant és el dia gran de la Setmana Santa. Gran en el sentit de que és l’única ocasió en la que es veu a totes les Confraries i Germandats de la ciutat, juntes en un acte al carrer, la processó del Divendres Sant, patrimoni cultural de la ciutat de Mataró.
La Biga, la Bandera i les seccions de Llança arribant al c. Prat de la Riba

Prèviament a la participació, els Armats anem a recollir al Sant Crist de la Bona Mort al carrer Prat de la Riba. Un acte que sempre s’ha desenvolupat als voltants d’1/4 de 7, però un error en el programa de la Comissió de Setmana Santa i de retruc els mitjans de comunicació, va provocar que en el moment de fer-se, hi hagués menys públic de l’habitual. I quan els Armats i el Sant Crist ja estàvem a punt d’entrar a Santa Maria encara hi hagués gent esperant un acte que ja era història. En qualsevol cas l’acte es va desenvolupar doncs, a l’horari previst amb l’execució del Combat de 3 per part de les seccions de Llança.


Salutació entre presidents i Capità. Combat de 3 de les seccions de Llança. Camí de Santa Maria

Enguany l’accés a la plaça de Santa Maria estava restringit i tots els passos, confrares i portants eren dins de la basílica, per tant la part exterior estava força lliure de gent. L’altar major va ser el punt de concentració dels Presidents i Germans Majors de les confraries juntament amb els capellans i el bisbe Toni Vadell. Les paraules inicials de benvinguda pel públic que ocupava el bancs (els Armats vam ser dels pocs que vam restar drets tota l’estona) van donar inici a la processó. 
Presidents a l'altar major. Els Armats a l'altar de Sant Josep. Sortida dels Signums

La novetat d’aquesta temporada va ser el canvi de recorregut, recuperant el c. Bonaire en detriment del c. Nou. La resta del recorregut es va mantenir igual, finalitzant la nostra participació i la de la resta de confraries a la plaça de Santa Anna.

(Fotografies: Mireia Romagosa, Gemma Romagosa i Tot Mataró

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada