dissabte, 7 d’abril del 2018

Fundació Iluro - Taller dels Armats

Explicacions sobre la Biga, els Genets i els Aurigues
Des de fa uns anys, la Fundació Iluro organitza activitats els dies laborables de Setmana Santa per la tarda, i els darrers anys sempre hi ha hagut un dia dedicat als Armats. Bàsicament es tracta d’oferir material que els infants puguin retallar i/o pintar, i en el nostre cas els elements a pintar o retallar han estat relacionats amb els Armats. Dibuixos de figures de soldats de llança, d’estendards, un escut, una cuirassa, una llança, un casc, etc. han estat diferents opcions durant els darrers anys. La nostra presència arrodoneix la oferta amb l’aportació de material i explicacions amb fotografies i vídeos sobre els Armats, les nostres activitats i fent especial referència als elements que es treballessin aquella temporada.
Enguany, en la que ha estat la nostra quarta participació, el tema ha estat la secció de la Biga. Per a fer-ho s’ha projectat un recull de fotografies de diferents Armats dalt de cavall o conduint la biga amb unes explicacions que ha fet l’ex-Capità Jordi Romagosa. Els companys Mario Martínez, Jordi Navarro, Òscar Giganto, Armand Suari i Nil Suari han fet una petita mostra del pas de fangar i del pas de l’oca, els dos passos habituals en les desfilades dels Armats. També s’ha comptat amb la presència del Capità Rafel Llibre, que juntament amb en Mario han coordinat la presència d’un maniquí vestit d’Auriga i la revista d’enguany dels Armats per a poder-la repartir.

Explicacions sobre els Genets, El maniquí vestit d'Auriga i el moment de l'activitat creativa

Un cop feta la part teòrica, la part pràctica consistia enguany en pintar un dibuix de la Biga dels Armats amb els seus dos conductors o Aurigues.
Un altre moment de les explicacions, el dibuix de la Biga i els seus Aurigues, i la interpretació creativa dels infants
Com sempre, una iniciativa simpàtica on els més menuts i els seus familiars poden gaudir d’una tarda entretinguda i que ajuda a l’entitat a fer presència a les activitats culturals de la ciutat.

(Fotografies: Mario Martínez, Rafael Llibre i Fundació Iluro)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada