diumenge, 24 de març del 2019

Presentació Cartells i Revista 2019

Els actes previs a la Setmana Santa continuen desenvolupant-se al ritme previst i, pel que fa als Armats, hem presentat els cartells de Setmana Santa i la nostra Revista. El dissabte 23 i de nou a la sala d’actes de Can Palauet, s’ha dut a terme la tradicional presentació de cartells i revista, amb l’assistència d’un bon nombre d’armats, representants de les confraries i de la vida cultural i associativa de la ciutat.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del president, Joan Rovira, donant la benvinguda i agraint la presència dels assistents. Repetint l’experiència de l’any anterior, la primera part de l’acte ha estat el col·loqui amb antics armats. Enguany el company Just Cabré ha repetit presència (Miquel Faja que havia d’estar present, no ha pogut fer-ho per motius personals)  i Jordi Martorell ha moderat amb ell i el president Rovira una estona de record de vivències personals. Just Cabré, armat des de l’any 1959 i Banderer d’honor el 2014, ha recordat que entrar a formar part de l’entitat ja era una cosa de família, ja que el seu pare, el seu oncle (Emili Amorós) i el seu cosí també van formar part del maniple. Ha recordat les seves etapes com a nen amb estendard, trompeta i la seva incorporació a la banda, lloc on va estar-hi fins el moment de deixar les desfilades.

Moment de la conversa amb Just Cabré
 
Seguidament s’han fet les presentacions dels diferents elements previstos a l’acte. En primer lloc Jordi Cervantes ha presentat la Revista dels Armats, la n. 21, per tant, han passat 20 anys des de la primera edició de l’any 1999. Cervantes ha comentat la foto de portada, una imatge antiga de l’armat Josep Castellà i Coderch, i ha esmentat la presència de les seccions tradicionals de la mateixa. Seguidament Joan Rovira, que també dirigeix un any més la Passió, n’ha presentat el cartell d’enguany, cartell que reflecteix una imatge en primer pla de les mans d’una persona negra captiva amb la túnica blanca del crist, com a reflexió que el patiment és universal. Seguidament Jordi Cervantes ha presentat el cartell dels Armats, cartell que recull els actes propis del Dijous Sant. Enguany ha optat per un fons de papir antic amb una imatge d’un casc de terrissa on s’hi entreveu els portants de la Bandera i Santa Maria al fons, envoltat per les dates en números romans dels anys 1705 i 2019 (MDCCV i MMXIX). Finalment Montse Estrems ha presentat el cartell de la processó del Dijous Sant Nit de Silenci. Estrems ha dissenyat el cartell de part de la Congregació de la Verge dels Dolors i enguany també ha dissenyat el cartell de Setmana Santa. Ha destacat la presència de colors grisos i vermells en la imatge de la Verge, on sols és visible el cor, les espases, la mà i el cos de Jesús.

Moment de les presentacions. D'esquerra a dreta, David Bote, Joan Rovira, Jordi Cervantes i Montse Estrems

Cartell Passió, Armats i Nit deSilenci. Revista 2019

Finalitzades les presentacions, s’ha informat als assistents de la presentació del llibre de la Història dels Armats, el proper 6 d’abril, i de la figura del Banderer d’Honor 2019, que serà l’antic armat Ignasi López, absent en el acte per motius personals. Com a cloenda de l’acte, l’Alcalde de Mataró, David Bote ha dirigit unes paraules als assistents esmentant els actes tradicionals dels Armats durant la Setmana Santa i el valor que això suposa per a la nostra ciutat.

Cloenda de l'acte

Joan Rovira i David Bote amb els cartells i la revista 2019

(Fotografies: Francisco Cortés)

Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada