diumenge, 17 de març del 2019

Presentació del Cartell a la Capella dels Dolors

Cartell Setmana Santa 2019
 
La Setmana Santa escalfa motors. Les germandats, confraries i Armats van enllestint reunions de treball, preparatius dels actes i assajos de passos i desfilades. Comencen per tant, els actes previs que ens indiquen que les dates finals es van acostant.

L’acte de presentació del Cartell de la Setmana Santa i el programa d’activitats, processons i desfilades de de la temporada n’és un d’ells.

En el marc incomparable de la Capella dels Dolors i sota la presentació d’Ángel Acedo, s’ha dut a terme aquest acte de presentació el dissabte 16 de març. Amb la presència d’estendards i banderes de les confraries, germandats i Armats, Manel Riera, el nou Prior de la congregació dels Dolors, i l’autora del cartell Montse Estrems, han descobert el cartell de la temporada 2019, amb el protagonisme enguany de la Mare de Déu en commemoració del 325 aniversari de la fundació de la mateixa. 

En el seu parlament, l’autora ha volgut destacar amb colors foscos i vermell i juntament amb el contrapunt del color blanc, el dramatisme i la passió dels actes que es recorden en aquestes dates tan assenyalades de la fe cristiana. 

Presentació del Cartell

Montse Estrems explicant la simbologia del Cartell
Un cop presentat el cartell, es va fer una escenificació de la Passió dels Armats, que es podrà veure durant la Setmana Santa a l’Hort del Rector de Santa Maria. Enguany s’ha representat el moment de l'Hort de Getsemaní, on Jesús (Sergi Julià) manifesta obertament els seus dubtes sobre els fets i la seva transcendència, que sap que es produiran en breu. 


Sergi Julià en un moment de la seva interpretació



Han intervingut durant l’acte en forma de parlaments, el Prior de la Congregació, Manel Riera, el consiliari de la Comissió de Setmana Santa, Mn .Àlex Marzo , el Rector de Santa Maria, Mn. Josep Rodríguez, el president de la Comissió, Jordi Merino, i l’alcalde de Mataró, Sr. David Bote

Parlament de Manel Riera

Jordi Merino, president de la Comissió

Mn. Àlex Marzo, l'alcalde David Bote i Mn. Josep Rodríguez

(Fotografies: Francisco Cortés i Blog de Setmana Santa)

Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada