dimecres, 11 de setembre del 2019

11 de setembre 2019

L’acte d’homenatge a Rafael Casanova, s’encetava el matí de l’11 de setembre amb un temps una mica revolucionat, on una nit de vent i pluges generals donava pas al sol just al moment de començar l’acte. El vent, però, s’ha mantingut omnipresent, la qual cosa no ha estat un impediment per a la presència (enguany amb algunes absències) de representants d’entitats culturals, sindicats i partits polítics, tots concentrats al davant del monòlit d’homenatge al darrer Conseller en Cap de Barcelona els anys 1713 i 1714, monòlit inaugurat ara fa 39 anys.

Una diada especial també enguany, amb fort contingut polític arran dels darrers fets i manifestacions polítiques que s’han produït en el nostre país, amb el rerefons de la propera sentència pel judici del Procés.

Qüestions polítiques a part, un any més els Armats, com a entitat representativa a la nostra ciutat de les activitats dels manaies, armats, estaferms, pretorians, etc. de Catalunya i, per tant, arrelada en la cultura catalana, hem participat de nou a l’acte d’homenatge a aquesta persona representativa de tots els defensors de la llibertat del poble català enfront de la repressió.


El protocol habitual ha dirigit el desenvolupament de l’acte, amb les ofrenes del consistori, entitats culturals, esportives, veïnals, sindicals i partits polítics. Les tradicionals actuacions del Cor Madrigalista de Mataró i dels Mestres del Gai Saber han posat el contrapunt musical al matí de la Diada.

El company Felipe Merchán ha acompanyat a la Junta i ha estat l’encarregat de depositar l’ofrena dels Armats. 

(Fotografies: Dídac Benítez)


Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada