dijous, 13 de febrer del 2020

FIRAPASSIÓ 2020

Rafel Llibre, Joan Rovira, Pedro Bonet i Fernando López amb un representant de la Passió de Vilassar de Mar
 
Els dies 7, 8 i 9 de febrer s’ha desenvolupat a la població d’Esparreguera, la Firapassió 2020. Aquesta activitat va néixer la temporada passada, fent-la coincidir amb la Festa Major de l’hivern, com a eina per a donar a conèixer les diferents Passions que se celebren al nostre entorn. Els carrers més cèntrics de la vila es converteixen en un aparador de productes artesans, naturals, jocs i diverses activitats repartides durant els tres dies que dura la fira.

Aspecte de la desfilada dels Armats de Mataró
 
Els Armats de Mataró ens hem afegit a la Federació Catalana de Passions, entitat que engloba les Passions d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Cervera, Ulldecona, Molins de Rei, Vilalba dels Arcs, de la Cava, Llinars del Vallés, Vilassar de Mar i Vila-sacra. Per tant, enguany hem participat a la Firapassió aportant el nostre material de difusió de la Passió de la temporada 2020. A més, els organitzadors ens han convidat a fer una desfilada com a agrupació d’Armats que som.

Joan Farreras i Rafel Llibre en el moment del "Relat del Centurió"
Pedro i Fernando a l'estand de la Passió - Cartells de diferents Passions.

Per tant, aquest diumenge al matí, ens hem desplaçat una representació del Maniple a aquesta vila del Baix Llobregat. Per a poder-nos canviar, ens han deixat el vestíbul del Teatre de la Passió, espai que hem pogut visitar i veure la magnitud de l’escenari, els diferents pisos i dependències on es desenvolupen les representacions de la Passió.
Tots a punt a les 11 del matí, ha començat la nostra primera desfilada pels carrers on se situaven les parades dels firaires. Amb el pas lleuger o marcant el pas de Fangar i fent un parell de combats de 2, hem arribat a la plaça de l’església de Santa Eulàlia, on es troba el campanar més alt de Catalunya de l’època renaixentista. En aquest punt, el Capità Manaia, Rafel Llibre, un Centurió, Joan Ferreras, i un grup de soldats i estendards, han pujat a l’escenari, on Joan Farreras ha interpretat el text del Relat del Centurió, un text escrit en vers on el Centurió explica tot el que ha vist des del moment de la sentència fins la mort de Jesús a la Creu.

Aspecte de l'interior del Teatre de la Passió d'Esparreguera
 
Un cop finalitzada la representació hem retornat a pas lleuger fins el teatre, passant pels carrers estrets al costat de les parades en una formació en alguns moments de fila de 1, degut al poc espai disponible.
 
Una estona de descans i a la 1 del migdia s’ha repetit de nou tot el recorregut i representació.
 
Després de dinar tots junts, hem tornat a Mataró, donant així per finalitzada la primera activitat de la temporada pel que fa a les desfilades. 

Us deixem un enllaç a un reportatge de la Firapassió



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada