dilluns, 24 de febrer del 2020

Presentació temporada de Passions 2020

La representació de Mataró amb el president Quim Torra
El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, va acollir el passat dissabte 22 de febrer l’acte de presentació de la temporada 2020 de les Passions catalanes. En aquesta sala principal del Palau de la Generalitat, dissenyada per l’arquitecte Pere Blai entre el 1597 i 1619 i que va ser dissenyada originalment com a capella del Palau, funció que va fer fins el 1714, es van concentrar representants de les deu passions agrupades a la Federació Catalana de Passions, que van cobrir tot l’aforament del recinte.

Aspecte del Saló Sant Jordi
Prèviament, el president de la Generalitat, Quim Torra, es va reunir apart amb els presidents de les entitats representades per a saludar-los personalment. Tot seguit els presidents van ocupar els seus llocs i va començar l’acte amb l’entrada protocol·lària del president Torra i la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga.

Intervenció de Jordi Carapuig
Jordi Carapuig, vicepresident de la Federació Catalana de Passions, ha estat l’encarregat de conduir l’acte fent una primera intervenció per agrair al president la invitació al Palau per a l’acte de presentació. Ha remarcat que les representacions de les passions són esdeveniments on es fomenten valors socials, de voluntariat i tradició, així com una escola de teatre de grans actius del nostre teatre.

Intervenció de la consellera Mariàngela Vilallonga
Seguidament ha intervingut la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que va destacar que les passions són una obra essencial del teatre català i que juntament amb els Pastorets, són escoles de teatre dels pobles i ciutats, transmetent cada temporada un missatge renovat de pau i concòrdia.

Intervenció de Xavier Cañabate
A continuació Xavier Cañabate, president de la Federació Catalana de Passions, ha destacat que les passions són activitats voluntàries que donen vida al teatre català, mentre feia un petit repàs de totes les passions, destacant els seus aspectes distintius i un resum de la seva història i orígens. Un petit reportatge audiovisual, amb imatges de les diferents passions, ha posat de manifest la varietat d’estils i la riquesa de les representacions actuals.

Intervenció del president Quim Torra
El tancament de l’acte ha anat a càrrec del molt honorable president, que ha agraït la feina de les entitats i les persones que destinen esforços per a tirar endavant aquesta manifestació cultural, algunes d’elles amb arrels molt llunyanes, gairebé coincidint amb els inicis del propi edifici de la Generalitat. També ha destacat que les passions són un reflex de la capacitat d’unió i voluntarietat de la societat catalana, destacant les més de tres mil cinc-centes entitats catalanes registrades que es dediquen a la cultura popular.

Els presidents i representants de les Passions amb el president Torra i la consellera Vilallonga
Un cop finalitzat l’acte i ja de forma més informal, els assistents han pogut visitar el Pati dels Tarongers, el Saló Daurat, la capella de Sant Jordi i la galeria gòtica, entorns on les càmeres i els telèfons mòbils han tret fum tot fent fotografies dels diferents espais físics, fotografies individuals o de grup i amb el president Torra, com a record del dia.  

El president dels Armats i director de la Passió, Joan Rovira, atenent a la premsa
La Federació Catalana de Passions està formada actualment per les de Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars del Vallès, Mataró, Olesa de Montserrat, Ulldecona, Vila-sacra, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar.

La Passió dels Armats de Mataró, ha estat representada pels companys Montse Ariño, Pere Gené, Marc Romagosa. Hèctor López, Sergi Julià, Fernando López, Imma Roldan, Quim Valls, Toribio Gutiérrez, Joan Rovira, Felipe Merchán, Jordi Romagosa, Joan Ferreras, Jordi Llinàs Barrios, Jordi Llinàs Ortiz, Antoni Trenchs i Gonzalo García. També ens han acompanyat, representant a l’Ajuntament de Mataró, la regidora de cultura M. José Pérez (PSC) i el portaveu d’ERC Francesc Teixidó.

Podeu veure aquí enllaços a la premsa escrita.






Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada