dissabte, 4 de juliol del 2020

Reunió de la Federació Catalana de Passions a Mataró


Aquest dissabte 4 de juliol, Mataró ha estat la seu de la reunió de la Federació Catalana de Passions, entitat que agrupa tot un seguit de poblacions que representen, amb característiques i formats diversos, els darrers dies de Jesús, essent un dels actes destacats de la Setmana Santa. Està formada actualment per les de Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars del Vallès, Mataró, Olesa de Montserrat, Ulldecona, Vila-sacra, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar.
El centre Cívic Cabot i Barba, cedit per l’Ajuntament de Mataró, ha estat el lloc de reunió dels representants de les diferents Passions. Amb la presència de Xavier Cañabate (president) i Jordi Carapuig (vicepresident) s’han ajuntat un total de 23 persones per a valorar i debatre sobre la temporada actual i les previsions per la temporada vinent. La regidora de cultura de l’ajuntament, María José Pérez Carrasco, havia d’estar present a l’acte per a rebre als assistents, però per motius personals ha hagut d’absentar-se.


El president va fer un balanç de la feina duta a terme durant els seus dos anys de mandat i la gestió de la junta durant el confinament. Per la seva part el vicepresident va presentar la nova candidatura de junta i el nou projecte de gestió per a la Federació. La nova candidatura encapçalada pel mateix Jordi Carapuig va ser ratificada pels assistents.
Els fets esdevinguts aquesta temporada, amb la pràctica suspensió de totes les representacions degut a l’emergència sanitària, ha estat un punt important de valoració i posta en comú sobre els interrogants i les possibilitats pràctiques que suposen el fet de seguir fent les Passions amb els formats actuals, tenint en compte les actuals i/o possibles futures restriccions sanitàries.


Ningú era capaç de preveure, el dia de la presentació de la temporada de Passions al Saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, que els imponderables deixarien la temporada òrfena de Passions, Processons i tants i tants actes culturals i festius. Per això és important començar a treballar de cara a la temporada vinent i poder oferir de nou aquestes representacions tan arrelades a la cultura i la tradició catalana.
Els companys Miquel Àngel Quijorna, Joaquim Valls, Francisco Cortés, Montse Ariño, Fernando López i Mario Martínez, han representat a la Passió dels Armats en aquesta reunió.     


https://www.facebook.com/federaciocatalanadepassions/



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada