dimecres, 9 de març del 2022

Europassion 2022

Representants de les Passions.

Els dies 4, 5 i 6 de març s’ha dut a terme la Trobada de les Passions Europees a Esparreguera, Europassion 2022 amb tot un seguit d’actes, entre ells la presentació el dissabte dia 5 de març de la temporada de les passions catalanes i la primera representació de la Passió d’Esparreguera. 



Europassion es va crear l’any 1982 a Esparreguera amb un grup inicial que el formaven les passions de Loudéac, Nancy i Masevaux de França i Esparreguera, Olesa i Ulldecona. Actualment la formen més de 80 passions de 16 països.


Delegats de les Passions europees

Els assistents a la trobada han pogut visitar diferents llocs emblemàtics del país, entre ells destaquem la visita a Montserrat, el Parlament, el Palau Episcopal i les ciutats de Manresa i Esparreguera. Algunes visites han estat conjuntes i d’altres amb grup més reduït com per exemple la de Barcelona.


Assemblea Europassion 2022

El dissabte ha estat la data central de la trobada, amb la presència del Molt Honorable Sr. Pere Aragonès president de la Generalitat. S’ha dut a terme l’assemblea amb els representants de totes les passions i la primera representació de la Passió d’Esparreguera, estrenant un format reduït i un nou text en prosa. També es representarà la versió clàssica amb el text versificat en dates posteriors.


La Escultura d’Europassion inicia viatge, de Esparreguera, a Horice Na Sumave, República Txeca

La Passió dels Armats de Mataró va estar representada pel company Joan Lluís Martín, que en va ser el primer Jesús a les representacions de les Caputxines els anys 1983 i 1984.

Joan Lluís Martín saluda al president Pere Aragonès

Informació sobre Europassion.



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada