dissabte, 5 de març del 2022

Presentació Cartells i Revista 2022

La presidència de l'acte. D'esquerra a dreta: Joaquim López, Mario Martínez, Joaquim Valls, Quim Capdevila i David Montalban.

La temporada 2022 va avançant conforme avancen les dates del calendari i, pel que fa als Armats, hem presentat els cartells de Setmana Santa i la nostra Revista. El dissabte 5 i de nou a la sala d’actes de Can Palauet, s’ha dut a terme la tradicional presentació de cartells i revista, amb l’assistència d’un bon nombre d’armats, representants de les confraries i de la vida cultural i associativa de la ciutat. Acte que feia dos anys que no se celebrava ja que l’any 2020 estava previst per dos dies després de que es decretés el confinament total i l’any passat no eren aconsellables els actes a porta tancada.
 

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del president, Joaquim Valls, donant la benvinguda i agraint la presència dels assistents. En especial ha fet menció de la presència de mossèn Josep Rodríguez, la regidora María José Pérez (Regidora adjunta de Cultura i suport a entitats culturals) i el regidor Alfons Canela (Portaveu Grup municipal Junts per Mataró).

 

Expositor amb els cartells i la revista

Seguidament s’han fet les presentacions dels diferents elements previstos a l’acte. En primer lloc David Montalban ha presentat la Revista dels Armats, la n. 24. Montalban ha comentat la foto de portada, una imatge de la Biga, amb els conductors Pere Gené i Albert Gené. En realitat la portada vol ser un homenatge al cavall “Romero”, que va morir el passat gener i que durant 25 anys ens ha acompanyat pels carrers de Mataró i en algunes sortides on la presència de la Biga ha estat factible, com per exemple a Torredembarra i Amer. També ha fet esment dels escrits que trobarem a la revista on, a més a més dels ja tradicionals, hi seran presents els del Banderer d’Honor 2022, Jordi Martí, i del sèniors amb en Josep Àlvarez. 


Projecció del vídeo dels participants de l'any 2021

Tot seguit, Mario Martínez (Capità Manaia) ha fet la introducció al cartell dels Armats, donant pas a una projecció dels rostres de tots els participants a l’Homenatge a la Ciutat de l’any 2021. El cartell, dissenyat per Joaquim Valls, presenta al fons una imatge del maniple i destaquen els textos amb tipografies grans on es pot llegir “NO pot TORNAR allò que no va marxar” i la data del 14 d’abril del 2022, fent esment al fet que, malgrat la pandèmia, els Armats han fet els possibles per mantenir-se actius. 


El cartell dels Armats 2022
 

Seguidament Quim Capdevila, nou director de la Passió ha presentat el cartell d’enguany, dissenyat per Sergi Julià, cartell que reflecteix una imatge d’un pictograma que representa una persona portant una creu. 


Quim Capdevila, nou director de la Passió, presentant el cartell

A continuació, Joaquim López, president de la confraria de l’Oració a l’Hort, ha presentat el cartell de la processó “Nit de Silenci”. S’hi pot veure un penitent de la confraria portant una creu i la seva ombra que es projecta a terra.

Joaquim López presentant el cartell de la processó Nit de Silenci

 
L'alcalde David Bote adreçant-se als assistents

Finalitzades les presentacions, Joaquim Valls ha donat pas a la cloenda de l’acte convidant al nostre alcalde David Bote, que s’havia afegit a mig acte per qüestions d’agenda, a dirigir unes paraules als assistents. L’alcalde ha fet esment a la recuperació de la normalitat amb la programació dels actes de la Setmana Santa, actes alguns d’ells que són Patrimoni Cultural de la Ciutat, tot agraint la feina de les entitats com la nostra.


Esperem poder retrobar-nos pels carrers de la nostra ciutat per aquesta Setmana Santa.

D'esquerra a dreta; Maria José Pérez, Joaquim Valls, Mn. Josep Rodríguez, Alfons Canela i l'alcalde David Bote

 (Fotografies: Jordi Romagosa)



Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada