dijous, 2 de març del 2023

La Revista dels Armats 25 - Any 2023

La revista número 25 dels Armats, corresponent a la Setmana Santa del 2023, es va presentar al públic en el decurs de la Presentació dels Cartells i la Revista, que es va dur a terme el passat divendres 24 de febrer a la Capella dels Dolors de Santa Maria.
La temporada 2023 es presenta plena d'aniversaris. Per a començar, la pròpia revista arriba al número 25. Vint-i-cinc edicions amb la única pretensió d'oferir informació de les activitats dels Armats i altres informacions relacionades amb l'entitat. Altres aniversaris amb números rodons ja els anirem comentant, però en destaca un per sobre dels altres. Enguany se celebren els 40 anys de la primera representació de la Passió. Aquell acte, que va néixer com a justificació perquè els Armats poguessin desfilar pels carrers de Mataró, va veure la llum el 31 de març del 1983 a l'Explanada de les Caputxines on s'hi va representar dues temporades. Després vindrien els patis del Col·legi Valldemia, l'Hort del Rector, l'altar Major de Santa Maria, el teatre Monumental, el teatre Sala Cabanyes, el teatre El Casal, el patí de la Presó i finalment de nou l'Hort del Rector, on s'hi ha representat les darreres 5 temporades amb el parèntesi obligat per la pandèmia. Una activitat que ha involucrat a molts socis i sòcies, així també com a molts altres simpatitzants.
La portada de la revista recupera l'estil de la primera portada de l'any 1999, amb una imatge de l'escut actual dels Armats de Mataró. Bé, actual és una manera de dir-ho, ja que aquest escut o logotip es va començar a fer servir el 1989, ja fa 34 anys, i s'ha mantingut el disseny canviant-ne els colors.
La revista en sí manté el número de pàgines de l’edició anterior. No obstant, i en commemoració de les 25 edicions, s'ha afegit al centre de la mateixa un suplement de 28 pàgines, la qual cosa fa que arribi a les 76 pàgines, sols superada per l'edició del 2004, any de la Trobada d'Armats de Mataró, on hi havia una breu història de totes les agrupacions participants.
Les seccions es mantenen, com és habitual; amb els escrits de l’alcalde, el regidor de cultura, el president Joaquim Valls, el Capità Manaia Mario Martínez, el Banderer d’Honor 2023 (Joan Jordan) i el director de la Passió (Jordi Llinàs) que torna dirigir-la aquesta temporada. En aquesta edició no hi tenim la secció del Racó dels Sèniors.
Així mateix tenim el Programa d’Actuacions per a la Setmana Santa, la fitxa tècnica de la revista i la memòria d’activitats de la temporada 2022.

Com sempre, la distribució de la revista és gratuïta i la podreu trobar als locals dels nostres col·laboradors i a la nostra seu.


Contingut de la revista:

-    Salutació de l’Alcalde (David Bote i Paz)
-    Salutació del Regidor de Cultura (Xesco Gomar i Martí)
-    Salutació del President (Joaquim Valls i Mojedano - President)
-    Salutació del Capità (Mario Martínez i Carballo – Capità Manaia)
-    Consell Parroquial de Santa Maria (Joaquim López i Vila – Secretari del Consell Parroquial)
-    Banderer d’Honor 2023 – Joan Jordán i López
-    Pensant en la Passió 2023 – Jordi Llinàs i Barrios (Director)
-    Cartells de la Passió i els Armats 2023
-    Suplement per les 25 primeres revistes
-    Un nou Castrum per Armats de Mataró
-    Roma 2008
-    Programa dels Armats de la Setmana Santa 2023
-    In Memoriam: Mn. Jordi Illa i Carlos - Rafael Ángel Acedo Alberto – Joan Romero i Coll
-    Banderer d’Honor 2022 – Jordi Martí i Gelabert
-    La nova web d’Armats de Mataró
-    Memòria d’activitats 2022
-    Agraïment als anunciants i col·laboradors i Fitxa Tècnica de la revista


Portades de la primera i l’actual edició





Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada