dissabte, 21 de setembre del 2024

Inici i Final de temporada

Dos moments de l'ofrena floral dels Armats de Mataró

Malgrat que el titular pot ser enganyós, aquest setembre s’han tornat a viure les dues efemèrides que obren i tanquen la temporada pels Armats de Mataró que, com ja hem indicat en escrits anteriors, la considerem aproximadament com el curs escolar.

Per ordre de cronologia, el primer acte va ser l’ofrena floral de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. 

Aquest acte de representació institucional, enceta la temporada 2025, que tindrà el punt culminant durant la Setmana Santa del 2025, enguany una mica tard ja que Divendres Sant serà el 18 d’abril.

L’acte es va dur a terme a partir de les 11 del matí, al davant del monument a Rafael Casanova, amb la participació del Cor Madrigalista de Mataró i de l’Esbart Dansaire Mestres del Gai Saber.

Seguint el protocol habitual s’han anat duent a terme les diferents ofrenes, començant pel consistori mataroní, encapçalat per l’Alcalde David Bote. Seguidament ha estat el torn de les entitats mataronines, grups polítics i sindicats.

Com en les darreres edicions, Armats de Mataró ha fet la seva ofrena com a entitat, amb la representació de la mateixa per part de la junta directiva i diferents persones sòcies de l’entitat.


Assistents al Sopar

Tres dies després, el dia 14, es va dur a terme el tradicional Sopar Social, que acostuma a tancar els actes de la temporada, enguany la 2024. Recordem (és bo recordar), que no sempre havia estat així. El segle passat (sona fort això) el Sopar es feia abans de la Setmana Santa, però com a mínim des de la seva recuperació l’any 2007 ha estat l’acte de tancament oficial de la temporada.

L’Hotel Atenea Port Mataró ha estat de nou l’espai on s’ha desenvolupat aquesta activitat més protocol·lària i institucional.

El secretari de la Junta, David Montalbán, va fer de moderador conduint el protocol habitual, que va començar amb una filmació de benvinguda amb imatges de les obres al local, la seva inauguració i imatges de la Setmana Santa. 

Enguany presidien l’acte, el President dels Armats, Joaquim Valls, i el Banderer d’Honor, Anastasi Codosal, ambdós amb les seves respectives parelles. Els acompanyaven l’adjunta a la Regidoria de Cultura, Heidi Pérez i Pérez, així com Jordi Llinàs i Ortiz (Ajudant del Capità), en representació de Mario Martínez que no va poder assistir.


Joaquim Valls lliura la placa a Anastasi Codosal (Banderer d'Honor) - Parlament d'Anastasi Codosal - Heidi Pérez lliura el Premi Passió a Joan Ferreras - Joaquim Valls i David Montalban, presentador de l'acte

No van faltar els tradicionals parlaments i el lliurament de reconeixements que es fa cada any. Enguany els premiats van ser:

  • Banderer d’Honor: el company Anastasi Codosal i Jato, expresident de l’entitat, va rebre la placa commemorativa com a Banderer d’Honor 2024 de mans del President Joaquim Valls.
  • Premi Armat 2024: escollit per votació dels integrants del Maniple, pel company Juan García i Rubio. Va recollir el premi el seu germà Gonzalo García, de mans de l’Ajudant del Capità, Jordi Llinàs.  
  • Premi Arnat 2024: escollit per votació dels integrants del Maniple, pel company Felipe Merchán i Cienfuegos. Va recollir el premi el company de junta Dídac Benítez, de mans de l’Ajudant del Capità, Jordi Llinàs.
  • Premi Passió: que enguany ha estat pel company Joan Ferreras i Alcaina, actual intèrpret de Pons Pilat, que va rebre la placa de mans de Heidi Pérez i Pérez.


D'esquerra a dreta: Jordi Llinàs, Dídac Benítez, Joan Ferreras, Anastasi Codosal, Gonzalo García, Joaquim Valls i Heidi Pérez

Pel que fa als parlaments, el president Joaquim Valls va adreçar-se als assistents tot fent el brindis i la regidora Heidi Pérez, en representació de l’Ajuntament, on va aprofitar per agrair el que Armats de Mataró fan per a la ciutat, valorant-ne l’esforç col·lectiu i de la Junta i animant a continuar per aquest camí.

Després de la cloenda de l’acte, va seguir la rifa de regals i el ball, moments ja més distesos pels assistents.

I ben a prop ja, les activitats pel proper Nadal.

(Fotografies: SomDos i arxiu Armats)

Jordi Romagosa i Nebot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada