diumenge, 1 d’abril del 2012

La Passió de la Gent Gran del Parc

El dia 31 de març s’ha dut a terme la tercera edició de la representació de la Passió per part de la Gent Gran del Parc.
Les representacions de la Passió a la nostra ciutat tenen una llarga i agitada història.
Els anys trenta es va començar a representar a la Sala Cabanyes una Passió que va assolir una gran anomenada. Va ser coneguda com a Passió d’Art. Els anys seixanta per diversos motius va deixar de representar-se, perdent la ciutat un referent cultural de primera magnitud.
Els anys setanta la pròpia Sala Cabanyes va recuperar els textos i la música en unes Audicions Sacres en forma de concert, que van durar unes tres temporades.
L’any 1983 fruit de la iniciativa dels Armats de Mataró i la col•laboració de la Sala Cabanyes, es van recuperar les representacions teatrals al carrer dels esdeveniments que es recorden per Setmana Santa, amb l’Auto Sacramental representat a les Caputxines. Des de l’any 1983 fins ara, passant per diferents espais i diferents formats, la ciutat ha comptat amb la representació d’aquells fets, que s’han pogut veure al pati de la Presó els passats dies 24 i 25 de març representats pels Armats de Mataró.
Cal recordar també que la Passió de la Sala Cabanyes es va recuperar dels anys 1986 al 1991 en representacions dins del propi teatre, fruit de l’empenta de les representacions que es feien conjuntament amb els Armats.
El Armats de Mataró col•laborem amb la gent del Parc amb la presència de soldats romans a les escenes del Pretori i el carrer de l’Amargura, de les quals en veiem unes imatges fetes pel company Amadeu Llinàs.  







Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada