dissabte, 7 d’abril del 2012

Divendres Sant 2012

Doncs, sí senyor! Malgrat les previsions més pessimistes i els auguris dels que resaven perquè plogués a bots i barrals (resaven?), ahir es van desenvolupar els actes de la Processó General amb normalitat, amb un cel gris, però també amb clarianes i estones de sol.
Amb puntualitat, els Armats estàvem tots concentrats al pati del nostre Castrum a les sis de la tarda. A ¼ de 7 i segons l’horari previst, hem sortit en direcció al carrer del Prat de la Riba per a fer la Recollida del Sant Crist de la Bona Mort, un acte que va començar l’any 1990 en la primera participació dels Armats a la processó quan l’església en va donar el consentiment.
Després d’un quadre de l’Optíada Juvenil i de les seccions de Llança, s’ha fet una petita pregària i tot seguit el Sant Crist ha estat carregat pels portants i s’ha incorporat al bell mig de la nostra formació per començar l’itinerari cap a Santa Maria. També ens acompanyava el misteri de la Coronació d’Espines. Tres confraries que cada any fan aquest petit recorregut plegades.
Hem arribat a Santa Maria amb molta puntualitat i després d’esperar a que sortís la Mare de Déu dels Dolors amb el seu nou tàlem o pal•li, els Armats i el Sant Crist hem entrat tots dins de Santa Maria, mentre les nostres Biga es quedaven a l’entrada del Carrer Nou.
La plaça de Santa Maria plena de gent. Massa gent per un espai d’aquestes característiques i tenint en compte que la majoria de misteris es troben repartits per la plaça. Entre portants, bandes, seguici i públic en general, insisteixo, massa gent.
Amb puntualitat el Capità Manaia ha demanat permís per a començar la processó i els Armats l’hem començat aquest any sortint de Santa Maria. Una forma interessant, però que caldrà estudiar amb més detall.
A partir d’aquest moment la Processó s’ha desenvolupat per part nostra, segons els criteris acordats per la Comissió. La primera evolució al carrer d’Argentona i a partir d’aquest punt hem intentat seguir el que es marcava en el nostre programa d’actuacions, cosa que hem aconseguit i únicament hem afegit un parell de combats en veure que el misteri de l’Oració a l’Hort se’ns quedava endarrerit.
En arribar a la plaça Santa Anna, el nostre programa ha consistit en l’entrada de les dues Biga; a continuació el grup de la Bandera, la Banda i els Signums; continuant amb l’Optíada Juvenil, que ha fet la seva evolució i finalment les seccions de Llança, que han fet l’estrella.
I així han finalitzat els actes, amb participació dels Armats, d’aquesta Setmana Santa. La propera cita, Torredembarra.










(Fotografies: Mireia Romagosa)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada